Jdi na obsah Jdi na menu

Mayumi van Rattonia alias Elfarran

(30. 6. 2008 - † 3. 12. 2010)

parapet-01p.jpg

Dumbo, rex, zlatá siamská, solid

chovná I (IMPORT HOLANDSKO)   PP

 

Co jen k tomuto zázraku napsat? Většina mých přátel ví, že miluji siamáčky (a americkou modrou, dumbo rexíky a znak spotted). Mým prvním splněným snem byla nádherná Bublina, mým druhým snem byl černooký siamáček. O této varietě jsem se poprvé dozvěděla asi před 2 lety a ihned si jí zamilovala. Bohužel u nás se tato varieta vůbec nevyskytovala a stále nevyskytuje (až na 3 jedince od Berisky z Německa a jejich potomky). Stále jsem čekala na miminko, sledovala zahraniční weby, kde se tato varieta již rozmáhá. Jednoho dne už jsem to prostě nevydržela a rozhodla se, že si importuji vlastní BES (zkratka pro černooký siamák - black eyed siamese). Do importu jsem rozhoupala další lidi a zanedlouho se neuvěřitelné stalo skutečností! Mám doma nejen BES, ale dokonce i dumbo rexíčka, v což jsem ani v mých najzažších snech nedoufala.

Za to všechno vděčím hlavně Anous z Holandska, která přestože zrovna neměla BES, tak mi jí sehnala u Rattery Rattonia, odkud Elfarran je. Samozřejmě nemohu zapomenout na Marinu z Blue Moonu, která mi malou přivezla až do Prahy. Dále mé hlavní poděkování patří Romče z ChS Gremleen's (nejen za její vyměněné myšáky, ale hlavně za obrovskou pomoc ve všech těch šílených událostech)! Také děkuji dalším lidem, kteří se na importu účastnili. Děkuji vám za pomoc při cestě za mým snem!

Sice mám Elfíka doma pár hodin, ale už teď jsem z ní unešená! Je strašně přátelská a velmi klidné povahy. Několikrát mi už málem usnula v ruce. Jen se nechá drbkat, spokojeně vrže zoubky a olizuje mě. Má nádhernou širokou hlavu a srst tak hustou, že jsem ještě neviděla kůži. :o)) Jsem z ní tak paf, že ani nevím, co dál k ní napsat. :o))

Myslím, že už nějaký ten měsíc utekl a tak mohu napsat něco dalšího. Elfinka je naprosto úžasné, geniální a to nej zvíře. Povaha prostě zlatá, miluje lidi (s velkým zaměřením na mě), je strašně komunikativní (probudí se hned, jak jen projdu okolo klece a chce ven ke mně). Zvědavka s korálkovitýma očkama, která moc ráda vymýšlí lumpárny. Má nádhernou huňatou a kudrnatou srst, která mě každým dnem udivuje. Je to takový méďa. Bohužel si moc nesedly s Riankou a tak se často hádají. Elfina už má od Rianky pár šrámů, ale pak zase spí spolu v hamáku, tak je to asi jen tou jazykovou bariérou. :-)

Elfinka bohužel měla problémy u druhého vrhu. Miminka nebyla dostatečně vyvinuta a Elfinka potratila (s pomocí císařského řezu) a následně byla i vykastrována. I když se Elfinka chová na pohled stejně, myslím si, že uvnitř malá duševní změna nastala. Neumím to popsat, ale něco se změnilo. Elfinka je přesto stále stejně prdlá, mazlivá a úžasná jako předtím. Pár měsíců se mi taky zdála barevně trochu zvláštní a když byl sraz lidí s mými odchovanci z vrhu F, došlo mi, že Elfinka je možná zlatá siamská. Udělala jsem tedy hned několik porovnávacích fotek a ejhle, Estelle mou domněnku potvrdila. :o)) To jsou to ale věci na světě... zlatá povahou i vzhledem!

Elfinka se blíží k oslavě druhých narozenin a je to stále ten úžasný medvídek jako když jsem si jí vyzvedla od Mariny. Stále má krásně huňatý kožíšek bez lysinek a barvička poctivě tmavne a tmavne. Povahově je to stále stejný broučínek a i když má faldíčky snad všude, je stále velmi dobře obratná. Neznám rychlejšího potkana, když se zašustí dobrůtkama. :o)) V kleci je jasný kápo a kompletní ohřevné těleso. Prostě beruška moje, která často zpříjemňuje dlouhé přednášky vyhříváním klína s olizováním ruky. No a samozřejmě i slouží jako výjimečné pobavení širokého okolí. Ne, opravdu to není kočka, ani malé štěňátko, ani morče, ani sameček... je to moje úžasná Elfinka, která si každého ihned podmaní.

Elfinka byla prostě to největší zlatíčko. Každý, kdo jí poznal, si jí ihned zamiloval. Měla neuvěřitelný šarm a srdce. Milovala lidi, potkánky, jídlo, prostě všechno. Hodiny jsem s ní v klíně vysedávala, kdy spokojeně spinkala a vrzala si zoubky, sem tam labužnicky pomrskávala ocáskem a pak vždy dlouze olizovala z lásky. Byly jsme jedno tělo, jedna duše. Jak jsem nepohladila Elfinku pár hodin, už jsem byla nervózní a furt na ní myslela. Ona byla stejný závisláček. Byla klidná, hodná holčička, alfa klece, která nikdy nepoužila násilí. Když to na ní někdo zkoušel, utekla s brekotem za mnou a o pár chvil později už se jí celá klec klaněla. Její osobní kouzlo mělo sílu na všechny. Pořád budu vzpomínat, jaký měla smysl pro humor, neustále se chtěla honit, dělat legraci a pak se smála sama sobě, což mi hned běžela říct. Jak byla aktivní a ztřeštěná i přes početné faldíky. Jak měla úžasný hustý kožíšek, který stářím nikde neprořídnul a jak krásně hřál i v těch nejsmutnějších dnech. Ale v tom nejsmutnějším už nehřeje a já tu stále brečím a myslím na ní, myslím na ty všechny krásné dny, které jsme si prožily a tak to bude den co den, protože část srdíčka je vyhrazena pouze pro ní a tam zůstane navždy!

Zdravotní karta

 

Společné fotky    Miminka    Když spinkáme    První narozeniny

Snídaně s Novou    Vánoční fotky   Novoroční oslava    Druhé narozeniny

 

 

Náhledy fotografií ze složky Mayumi van Rattonia alias Elfarran