Jdi na obsah Jdi na menu

LLE's Tansania

IMPORT NĚMECKO

(♥ 2. 3. 2023)

tansania-11mes-01p.jpg

Short hair, satin, blue, silvering

(aa B- CC dd Dg- P- Si- U- sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (30. 6. 2023)

 

otec: Campbellörchen's Patch (DE) - short hair, blue, mottled

matka: LLE's In the Sunshine (DE) - short hair, blue

 

Tansania je neskutečně roztomilá, okatá slečna. Moc milá, klidná, mazlivá, taková malá dobrá dušička. Vzala jsem si jí společně s jejím bráškou Tonnicem a doufáme společně s jejich chovatelkou, že se nám podaří udržet novou mutaci srsti, která se zde objevila. A pokud ne, tak ne. Jsou oba kouzelní a už se těším, jak dospějí a jací budou v budoucnu.

Tansania už je dospělá slečna. Je to takový menší skřítek všudybýlek. Je středně akční, ráda o všem ví a vše hned prozkoumá. S holkami vychází bez problémů, jen Rachel je na ní trochu nějak zasednutá. K lidem se má aktivně, hned k nim přijde, očmuchá a pozdraví. S braním do ruky už je to jak kdy. Někdy úplně bez problémů si vám i sama vleze do ruky, nechá se pomazlit průzkumničí... no a pak je den, kdy je z vás nervózní a klidně se ožene zoubky, že fakt ne. Zatím jsem moc nevypozorovala nějaké zákonitosti... holt je to asi "jak se zrovna vyspí, princezna". :o)) Jinak je hezká a již velmi brzy začala silně stříbrovatět, takže brzy očekávám velmi světlého křečíka. V kombinaci s modrou by to mohlo být velmi hezké. :-)

Tansania dospěla, má za sebou své první a jediná mimča. Rozhodla jsem se jí znovu nekrýt kvůli zdravotním problémům v linii. Stále je to takové středně aktivní torpédko, co miluje běhání v kolečku nebo prohánění ostatních holek. Nyní se chová trochu dominantněji a umí být na některé jedince velmi nepříjemná, ale alfou není. Jsou tam jiní, kteří jí ukočírovali. Asi i díky tomu se nakonec uklidnili a zmírnila a teď je takový "střed ve střehu". Jak má možnost se posunout výš, nezaváhá, ale umí zároveň poslouchat. Do ruky už se jí moc nechce. Tím, že jeden čas byla vlemi nepříjemná na některé holky, jsem jí musela mockrát vyčinit a tím ke mně ztratila důvěru.

 

Odchovy: vrh W3 (3)