Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

fb-logo.png Nejžhavější informace a velké fotky sledujte na FB! fb-logo.png

 

24. 4. 24 - První individuální fotky miminek z vrhu J4. :-) Ještě čekám, až budu více vědět, co je ve vrhu K4 a pak se hned ozvu všem lidem s předběžnými rezervacemi, kteří jsou uvedení u aktuálních vrhů. Děkuji za trpělivost!

23. 4. 24 - Včera se Cassi a Daichimu narodil vrh K4 v překrásném počtu 8 miminek! Mám obrovskou radost, že ani nedutám. Upravila jsem tedy vše potřebné, přidala profil nového vrhu a postupně přidávám plánované vrhy na léto.

19. 4. 24 - Nové fotky a barvičky u miminek z vrhu J4. Také jsem upravila plánované vrhy. Bohužel Breeze opět jen klamala a nic tam nemá a obávám se, že u Uppsaly to bude to samé. Cassi je zatím taky nejistá, Xibalba zatím také. Je to fakt šílené, vůbec nechápu, co se děje. :-(

15. 4. 24 - Včera se konečně narodil další vrh křečíků Campbellových! Corolla je šikulka a snad protrhla tu nekonečnou pauzu a už se bude jen dařit. Udělala jsem tedy úpravy v plánech i narozených vrzích a do odchovů jsem přidala vrh I4.

7. 4. 24 - Omlouvám se, trvalo mi to, ale práce okolo křečíků teď bylo opravdu hodně a tak na stránky už nezbývá tolik času. Shrnu tedy, co se děje... páry se nechtějí množit... zimní pauzu si naplánovaly na březen. :o)) Takže jsem zkoušela různé změny (změna samců, změna prostředí, změna fotoperiody, topení, atd.) a doufám, že teď už aspoň něco vyjde. Aktuálně by mělo být nakrytých 5 párů, ale bylo by troufalé si myslet, že u všech to bude úspěšné. Buďte tedy trpěliví a snad už za pár dnů budeme tušit více. Opravdu se snažím a omlouvám se všem, kteří čekají déle než si plánovali, ale holt se děje, co se děje. Snad už to brzy zlomíme.
Jako každé Velikonoce již několik let byla výměna křečíků se zahraničními chovateli. Po delší době jsem tam konečně mohla jet osobně a bylo to naprosto úžasné. Jak cesta s ChS Adewallé, tak pak dění v Holandsku především v doprovodu Di Angolo - Havojon's Hamstery. Do mého chovu přibylo 5 Campbelláčků (3 samice a 2 samci) a 1 čínský chlapeček, který je ve spolumajitelství a žít u mne nebude. Přivezli jsme syráky, campbelláčky a další druhy i dalším chovatelům v ČR. Musím říct, že letos jsem s dovezenými zvířaty opravdu náramně spokojená, tak snad to bude takto růžově vypadat i později. :-)
No a v neposlední řadě musím zmínit dvě úmrtí. Jedno očekávané pro dlouhodobě zdravotní problémy (Jumanji) se stalo ještě před odjezdem do Holandska a druhé velmi nečekané (Jaylee) bohužel jen pár dní po mém návratu. Přiznám se, že mne to docela semlelo. :-(

1. 4. 24 - Nová profilová fotka Cassi a Daichiho, kteří již žijí spolu a snad se brzy dočkáme miminek.

30. 3. 24 - Zaktualizovala jsem aspoň nejbližší plánované vrhy, snad se konečně začíná dařit a křečci se probrali z opožděného zimního spánku. Uvidíme... Zbytek vrhů doplním později. Dnes odjíždíme s ChS Adewallé do Holandska pro posily, tak držte palce a brzy se těšte na nové čumáčky v naší chovatelské stanici! <3

dsc_0039.jpg

Extrémně roztomilý bílý číňánek Snowy - nová posila do chovu.