Jdi na obsah Jdi na menu

Cricetos Ylve

IMPORT DÁNSKO

(♥ 25. 12. 2022)

ylve-13mes-01p.jpg

Short hair, opal

(Aa Bb CC dd Dg- P- Si- SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (23. 6. 2023, 2. 1. 2024)

 

otec: Cricetos Painted Spots (DK) - short hair, BE lilac, mottled

matka: Ønskeøens Naoko (DK) - short hair, agouti

 

O import z Dánska jsem se snažila několik let, ale vždy se toho víc nesešlo než sešlo až konečně teď. Ne, že by to tedy byla levná záležitost, ale zkrátka jsem do toho nakonec díky ostatním chovatelům šla. Navíc se mi Ylve už moc líbil na videích a mohl by dobře zapadnout do mých budoucích plánů. Když přijel, moje nadšení se ještě znásobilo. Je to neskutečně hodný, klidný a mazlivý klučina a ty kukadla hovoří za vše. Barva by mohla být lepší, ale na tom se zapracuje. Už teď vidím, že má velmi vysoké hodnoty do dalšího chovu, tak uvidíme, zda to tak skutečně bude.

Ylve byl jako mladší na svůj věk trochu menší, ale nakonec dorostl moc hezky a má pěknou střední váhu. Mám radši tyto typy, kteří rostou postupně než mláďata, co mají ve 2 měsících váhu jako dospělý. Ylve je k lidem totální miláček. Sám přijde k ruce, vleze si do ní, nechá se v klidu mazlit. I preferuje zůstat více v ruce než jít šmejdit, ale lenoch to není. Je tak správně středně aktivní. Bohužel jak dospěl a dorostl, trochu s ním zacloumaly hormony a začal prohánět ostatní kluky. Po nějaké době různých pokusů jsem se nakonec rozhodla ho oddělit a zkusit ho dát do jiné skupinky, ale nakonec se to sešlo s krytím, tak uvidím po soužití s holčičkou, jestli to pomůže nebo to situaci zhorší a bude muset holt žít sám. No, je to případně škoda, ale když to jinak nepůjde, tak to jinak nepůjde.

Ylve se nakonec jednoznačně rozhodl pro žití v jednom. Přeci jen pochází z Dánska, kde se campbelláci chovají více jako solitéři a tak jsem spíše počítala s touto alternativou. Mláďata z jeho prvního vrhu většinově preferovala sociální život, tak holt se bude selektovat. Ylve má jinak rozhodně co nabídnout. Povahově naprosté zlatíčko. V ruce je klidný, mazlivý, jemný a velmi hodný. Má střední až klidnější aktivitu a s holkami to rozhodně umí a rozhodně nemá problém v soužití s nimi. A první mimča po něm byla moc povedená. Tak snad se brzy dočká dalšího vrhu.

 

Odchovy: vrh U3 (3)