Jdi na obsah Jdi na menu

DTC's Heidfeld

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 10. 2. 2022)

divocak-17mes-01p.jpg

Short hair, agouti

(Aa BB CC Dd DgDg Pp SiSi SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (14. 11. 2022, 7. 7. 2023)

 

otec: Le Ciels Christmas Wildcaught Uni Halle (NL) - short hair, opal

matka: Very's Celandine (SWE) - short hair, black

 

V chovu čehokoliv jsem si vždy vážila nových odchytů divokých zvířat, s kterými si pak někdo dal práci, aby je v podstatě u sebe v chovu postupně domestikoval. Jelikož je to velmi prostorově a časově náročný chov, nikdy jsem se k tomu neodvážila, ačkoli možnosti a myšlenky byly mnohokrát. Mým takovým dlouholetým snem bylo se někdy dostat k polodivoké krvi po pár generacích domestikace, kdy už jsou zvířata povahově mnohem klidnější a milejší, ale zároveň jsou zdravá, mají správnou stavbu těla (žádní výstavní buřti) a většinou i moc hezké a syté zbarvení. No a sny jsou od toho, aby se plnily a mně se tak stalo díky tomuto úžasnému klukovi, který mi byl nabídnut a dokonce darován. Och! Jeho otec je právě několikátá generace čistě divokých campbelláků odchytu cca 2-4 roky zpět. Navíc je zcela unikátní, protože se v ní poprvé přirozeně objevila mutace opal. No a matkou je krásná švédská maminka... můj divočáček je nejenže potomkem divokých campbelláčků, ale ještě dokonalým základem pro modré linie, doufejme že i bez genu silvering. Zatím je to prcek, ale už teď vím, že je zlatým hřbetem nejen tohoto importu. Navíc je tak neskutečně roztomilý a miloučký... jsem z něj úplně vyřízená!

Divočák, jak mu říkám, je neskutečně milý, hodný a mazlivý a člověk by vůbec nepoznal, že mu koluje v žilách divoká krev. Ačkoli jsem tuto linii pořizovala hlavně kvůli menší velikosti, štíhlosti a zdravosti, je vidět, že si Divočák vzal hodně od své švédské maminky. Narostl do velkých rozměrů a o štíhlosti se už nějakou dobu nedá mluvit. Je však dobré, že se jeho linie dá poměrně dobře a rychle upravit jiným složením krmení a tak na tom trochu zapracujeme. Povahou je to však veliký úžasňák, který se pomalu propracovává na velitelskou pozici ve své skupince. Už se těším na jeho případné potomky. :)

Divočák už je dospělý kluk, kterého se podařilo zhubnout a od té doby si drží ideální linii a je to opravdu veliký fešák. Bohužel ve skupince, kde žil, došlo k několik nepříjemným událostem a obratům. Původně jsem si myslela, že v tom má on sám prsty, ale nakonec se ukázalo, že jsem ho osočila neprávem. Nicméně než se na to přišlo, tak se tak nějak naučil žít sám, vyhovuje mu to a já to tak nechám být. Už jsem ztrát měla dost. Od těch povyků je Divočák trochu plašší k ruce, celkově se tak nějak naučil celkově se více schovávat. Když už však v ruce je, je to stále stejný miláček a mazliček. Velmi klidný, hodný, jemný. Nyní se mu narodila druhá mimča a musím říct, že jsem velmi ráda, že jeho krev koluje mým chovem, protože i jeho potomci jsou velmi hezcí, se sytýma barvičkami a s velmi stabilními a mazlivými povahami.

Divočák vypadá i v pomalu vyšším věku stále fantasticky. Jak mne slyší, přiběhne ke dvířkům. Někdy drobet ostýchavě, ale přijde. Zvykl si na procházky a má to rád, i na mazlení. Je to hrozně klidný a laskavý miláček. Nevím, co jiného k němu psát. Prostě Divočáček miláček.

 

Odchovy: vrh K3 (8), vrh N3 (7)