Jdi na obsah Jdi na menu

Xerxes of X-rats

(♥ 4. 4. 2022)

xerxes-18mes-01p.jpg

Wavy, satin, black, silvering

(aa Bb C- Dd Dg- P- sisi sasa wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (2. 2. 2023)

 

otec: Di Angolo's Fluffy Bear (NL) - wavy, satin, chocolate

matka: Lemony of X-rats (CZ) - short hair, black, silvering

 

Z vrhu X2 jsem si od začátku chtěla nechat jen holčičku, ale člověk míní a osud mění. Xerxes se mi od začátku děsně líbil a čím chlupatější byl jeho kožíšek a k tomu ty krásně bílé tvářičky po mamince, tím těžší to bylo. V jednu chvíli jsem hodně váhala, ale nakonec si řekla, že mám jeho tatínka a nebudu hamoun a přenechám ho kamarádovi s tím, že si ho vypůjčím k chovu, když budu potřebovat. Ale o pár dní později jsem tragicky přišla právě o onoho tatínka a tak jsem se s Tomem domluvila, že Xerxes nakonec opravdu zůstane doma. Je to neskutečně chlupaté stvoření, velmi kontaktní a zvědavý. Jsem z něj úplně naměkko. Jsem zvědavá, jak poroste a bude se vyvíjet dál.

Z Xerxese roste opravdu krásný chlapák. Zatím si drží svou velmi tmavou černou barvu a kožich je velmi hustý a huňatý. Na fotkách to bohužel tolik nevynikne díky černé barvě, ale chlupy jsou i poměrně dlouhé, ale zatím je ještě mladý, tak uvidíme. Povahově je kontaktní, slyší na své jméno. V jednu chvíli i skupinku vedl, rád by byl alfou, ale jsou zde zatím těžší kolosy, na které si správně netroufne. Ve skupince nedělá problémy. Je to zkrátka mazlík s šibalskýma očkama.

Z Xerxíka je už dávno dospělý chlapák v nejlepších letech a je to stále mé super zlatíčko. Ve skupince tvoří spokojený střed, který se nikam nedere, ale ani po sobě nenechá šlapat. Co se týče kontaktu, tak je první u dvířek s Avantim. Slyší skvěle na své jméno, do ruky se hned dere sám. Je velmi mazlivý. A hlavně má ten nejroztomilejší kukuč ze všech. Má krásně velké oči, které dokáže vypoulit takovým ťuťuňuňu způsobem a do toho ty bílé tvářičky... no je k sežrání. Konečně je se svou první samičkou a já doufám, že se brzy dočkám prvních a ne posledních potomků. :-)

Xerxík pomalu stárne, ale stále je ve výborné kondici. I když už má dva vrhy za sebou, byly zatím menší, a já doufám, že se dočkám o trochu více potomků tohoto úžasňáka. Ve skupince je betou a společně s Tatsutou udržují klid ve své skupince. Xerxík je stále stejně mazlivý a kontaktní, ale je znát, že občas už upřednostňuje svůj vlastní klid. :-)

 

Odchovy: ? (?)