Jdi na obsah Jdi na menu

Nepodařený vrh Karolínky

U Karolínky jsem očekávala porod trochu později, jelikož podle bříška moc miminek neměla a tak se i stalo. Ve 22h 24. den březosti začal "porod", resp. jsem našla dvě malé loužičky plodové vody. Okolo půlnoci začal porod, ale nedařilo se nic protlačit ven. Protože jsem noc předtím byla na císařáku s Jazz, už jsem nesehnala dalšího ochotného člověka, který by mě hodil na veterinu. Bohužel v mém okolí nefunguje žádná veterina nonstop. :-( Musela jsem tedy nechat Karolínku nechat přes noc v klidu doma a hned ráno jsem se vydala na veterinu i přes vlastní nemoc s teplotami. To víte, když se daří, tak se daří.

Po rychlém vyšetření bylo jasné, že i zde budeme muset provést císařský řez s následnou kastrací. Karolínka v sobě měla opravdu pouze 4 miminka v jednom děložním rohu (ovulace pouze jednoho vaječníku). Všechna miminka již byla mrtvá. První miminko zřejmě už o nějaký den déle, jelikož bylo již částečně v rozkladu. Další 3 za ním byla mrtvá zřejmě od večera, kdy se je Karolínka snažila marně porodit. Problém zřejmě nastal, když se jí nepodařilo vytlačit mrtvé miminko a přes něj se pak ven nedostali ostatní.

Všechna mimča byla normálně velká a správně vyvinutá. Karolínka operaci zvládla hravě, hlavně díky velmi šikovné veterinářce. Sice první dva dny spíš polehávala a nebylo jí dobře, ale třetí den už zase běhala a zlobila. Rána jí srostla za pár dnů a už bylo zase veselo. Jsem ráda, že to zvládla, i když je mi miminek samozřejmě moc líto. :-(