Jdi na obsah Jdi na menu

Porod vrhu O

Porod miminek z vrhu O byl bohužel dlouhý a nakonec i s většími potížemi než se prve zdálo. Už devátému miminku se nechtělo na svět, ale s malou pomocí ode mne se podařilo. Poté se Ježíbka tvářila, že je po všem. O miminka skvěle pečovala několik hodin. Ta byla silná, velká, napitá a plná energie.

Až o půlnoci začala opět krvácet a opětovný prohmat ukázal, že v porodních cestách stále asi jedno mimčo je. Obvolala jsem všechny nonstop veteriny v Praze, ale žádná mě nechtěla přijmout z různých důvodů - tím jim opět moc děkuji! :-(

Museli jsme tedy čekat až do devíti ráno, kdy otevírala veterina Na Hůrce. Celou noc jsem mimča krmila umělým mlékem (Ježíbka měla bolesti a o mimča se již nestarala), zahřívala je a to samé s Ježíbkou samotnou. Strašná noc. :-(

Před veterinou jsem ještě jela k Romče domů (Gremleen Rattery), abychom zkusily mimča přidat k jejímu o 3 dny staršímu vrhu. Ještě jednou jí za tuto možnost děkuji, stejně tak její mamce! Mimča se skutečně ujala a tak se o ně nyní stará Gremleen's Havaika společně se svými 5 mláďaty.

Odtud jsem pelášila na veterinu, kde Ježíbka podstoupila císařský řez s následnou kastrací. Vše provedl MVDr. Minárik a to skvěle. Ještě jednou moc děkuji za skvělou idnividuální péči! Poslední mimčo bohužel nebylo zcela správně vyvinuto a za ním ještě bylo několik nevyvinutých lůžek. To se porodit nedalo. Bohužel již započal rozklad, proto Ježíbce hrozila sepse, ale prdelka to vše zvládla na jedničku! Bolesti odešly třetí den a bříško se jí krásně zahojilo během několika dnů. Aspoň, že to neštěstí má šťastný konec... :-)