Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh F2 of X-rats - 20. 12. 2020

 

Althea of X-rats   x   Nyx of X-rats

althea-3mes-01p.jpg

nyx-01p.jpg

Matka: short hair, BE lilac
Otec: short hair, blue, silvering

- - - - -

Na toto spojení jsem se velmi těšila. Pro můj chov se jednalo o stěžejní uchování výborných genů a já jsem nesmírně vděčná majitelce Nyxíka, že mi ho zapůjčila, aby si mohl zadovádět. I když to je pro jeho výkon dosti nadsazený popis. Althee se totiž Nyxík opravdu tůze líbil a tak byla na staršího, lenivějšího pána až moc rozparáděná. Z první říje tedy nebylo nic. U druhé říje o pár dní později se už Nyxík začal chytat, ale tak trochu nevěděl, jak na to a zase až tak moc natěšený nebyl. Začal tedy usuzovat, že mu to za tu námahu nestojí. :o)) A tak jsem si zahrála na křeččí dohazovačku a snažila se oba rozparádit, jak to jen šlo. Po 3 hodinovém úsilí konečně došlo k vydařenému skoku a já odpadla zcela vyčerpána. :-D Nevím, zda došlo ke krytí opakovaně později, ale co vím je to, že se zanedlouho narodil překrásný vrh ve který jsem velmi doufala, ale moc nevěřila, že bylo krytí dostačující. Člověk se stále učí.

No a aby mi to Althea neudělala lehčí, tak s porodem neustále váhala a přenášela. Pro křečíky Campbellovy to není zrovna typické. Jsou přesní jak hodinky. Když ani po 2 dnech po termínu nic, říkala jsem si, že jestli to do rána nepřijde, budeme muset rychle na operaci a nebude to dobré. Ale Althea věděla, co dělá a krátce po půlnoci se na to vrhla. I když bříško nebylo nejmenší, čekala jsem tak 4 mláďátka. Když mi Althea dovolila nahlédnout do hnízda, čekalo mne nádherné překvapení v počtu 6 miminek. No a největší dárek byli dva wavy satin jedinci, o jejichž záchranu a rozmnožení se snažím několik let. Kluk a holčička, abych si mohla vybrat. :-)

Mimča rostla raketově, Althea byla výborná maminka, ale bylo znát, že poslední týden už měla prcků plné zuby. Není se čemu divit, při odběru měla většina váhu, která je pro mne spodní hranicí pro možnost nakrytí dospělé samice. Ačkoli se vrh mohl zdát jednobarevný, tento pocit narušovala krásná BE lilac Frida. Navíc každý měl trochu jinak bílou a k tomu dva saténci. Nakonec se tedy jednalo o velmi rozmanitý a z mého hlediska i povahově velmi vydařený vrh.

 

Mláďata jednotlivě:

felix-26den-01p.jpg

Felix of X-rats

 

M, short hair

blue

silvering

eyes colour: black

(aa Bb C- dd Dg- P- Sisi Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Stelly H. (Praha)

figaro-26den-01p.jpg

Figaro of X-rats

 

M, short hair

blue

silvering

eyes colour: black

(aa Bb C- dd Dg- P- Sisi Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Stelly H. (Praha)

florette-26den-01p.jpg

Florette of X-rats

 

F, short hair

blue

silvering

eyes colour: black

(aa Bb C- dd Dg- P- Sisi Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Kamily K. (Praha)

fluffy-26den-01p.jpg

Fluffy of X-rats

 

F, wavy, satin

blue

-

eyes colour: black

(aa Bb C- dd Dg- P- sisi sasa wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

forever-flame-26den-01p.jpg

Forever Flame of X-rats

 

M, wavy, satin

blue

-

eyes colour: black

(aa Bb C- dd Dg- P- sisi sasa wawa)

 

Na chov v Hamstery Di Angolo (NL)

frida-26den-01p.jpg

Frida of X-rats

 

F, short hair

BE lilac

-

eyes colour: black

(aa bb C- dd Dg- P- sisi Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Kamily K. (Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek