Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh Y2 of X-rats - 11. 4. 2022

DTC's Yorozu (NL)   x   Ametyst z Květnice

roza-4mes-01p.jpg

amik-rok-04p.jpg

Matka: short hair, black, silvering
Otec: short hair, lilac fawn

- - - - -

Róza ke mně dorazila už jako starší holčička a tak relativně po krátkém pobytu u nás šla rovnou do chovného boxu se samečkem. Amík už je starší pán, ale s Rózou si rychle padli do oka a zanedlouho z toho byla kulatá Róza. :-) Pak bohužel trochu nechápu, co se vlastně stalo. Róza porodila v dopoledních hodinách, vše bylo v pořádku. Pak jsem šla do práce a vrátila se až navečer a překvapilo mne, že neslyším typické kvičení. Šla jsem tedy malé zkontrolovat a uviděla jsem trochu nervózní maminu, která neví, co dělat. Měla okolo sebe totiž většinu mláďat mrtvých. Dala jsem jí tedy na chvilku bokem, dala jí najíst a napít a odstranila jsem mrtvolky. Jeden brouček však žil. Tak jsem mu postavila hezké hnízdo, zahřála ho a mamku vrátila a doufala, že malého přijme v novém hnízdě. A opravdu nevycházela ven z domečku a sem tam se ozvalo kvíknutí. Brzy jsem ho znovu zkontrolovala, zda je napitý a opravdu, pupík celý bílý. Měla jsem obrovskou radost a mamku radši dál nerušila. Když jsem prozkoumala mrtvá miminka, zjistila jsem, že dvě byla pohmožděná a to poměrně hodně. Vypadá to tedy, že se jí dvě mláďata zasekla v porodních cestách a to byla komplikace, která stála čas a tím pádem i život dalších miminek.

Dle očekávání malý jedináček se postupně měnil v totálního buřta, který se jeden čas ani nebyl schopný překulit ze zad na břicho... prostě tam ležel s nožičkama do vzduchu jako nafouknutý balón a vegetil a byl spokojený. :o)) Vyrostl z něj krásný kluk, který snad své geny předá dál i svým potomkům v nové nadějné chovatelské stanici v Polsku.

 

Mláďata jednotlivě:

ypsilon-24den-01p.jpg

Ypsilon of X-rats

 

M, short hair

opal

-

eyes colour: black

(Aa Bb C- dd Dg- P- Sisi U- Sa- WaWa)

 

Na chov v ChS Mysigonek (PL)

  

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek