Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh W2 of X-rats - 19. 3. 2022

Luna's Little Ewoks Yamba (DE)   x   Di Angolo's Mauricius (NL)

yamba-01p.jpg

mauricius-15mes-01p.jpg

Matka: short hair, RE argente grey
Otec: short hair, opal

- - - - -

První vrh krásné a hodné Yamby mi dal opravdu zabrat. Bylo to totiž vůbec v poprvé historii mého chovu, kdy jsem přišla o velkou část vrhu. Přestože vím, že se to čas od času stane, byla jsem pyšná, že se to nám stále vyhýbalo... ale jednou to přijít muselo a je mi moc líto, že zrovna takové starostlivé mamince. Přitom vše vypadalo zcela ideálně... Yamba porodila v krásně připraveném, velkém hnízdečku. Pískot byl všude, mamča se starala a tak jsem šla s klidem spát. Ráno jsem vstala a najednou už ten pískot neslyším a věděla jsem, že se něco děje. Hned jsem tedy vše přispěchala zkontrolovat a hned mne zarazilo, že Yamba celý vrh přesunula do relativně malého kokosu... prostě úplně nesmyslný krok, ale když jste prvorodička, takové věci se zkrátka občas stávají. A bohužel se stalo to, co se v takovém prostoru nabízí... Yamba namáčknutá v kokosu většinu vrhu bohužel zadusila svým tělem a vidět tu její bezmoc bylo srdcervoucí. Stále se snažila mrtvá mláďátka probudit a krmit. Naštěstí však přežili 3 bojovníčci, na které se mohla soustředit a svůj smutek trochu zmírnit. Nakonec jí tyto 3 čertíci dali dost zabrat, za což jsem moc ráda.

Očekávala jsem hodně různých barev, což se ukázalo i v této trojici, že každý byl originál a ukázala se i saténová srst. Takže takto málo mláďátek, ale přesto pestrá nabídka. Vyrostli z nich docela uličníci, kteří určitě majitelům připraví nesnadné chvilky. Jediná princezna se navíc dostala do chovu až do Finska, tak snad mi tam bude dělat dobré jméno. Stejně jako jeden bratříček půjde do chovu do Polska. :-)

 

Mláďata jednotlivě:

watson-25den-01p.jpg

Watson of X-rats

 

M, short hair

BE argente

silvering

eyes colour: black

(A- bb C- Dd Dgdg Pp sisi Sa- Wa-)

 

Na chov u Karoliny P. (PL)

wick-25den-02p.jpg

Wick of X-rats

 

M, short hair

black

silvering

eyes colour: black

(aa B- C- Dd Dgdg Pp sisi Sa- Wa-)

 

Na mazlíka u Tomáše (Praha)

woollie-25den-01p.jpg

Woollie of X-rats

 

F, short hair, satin

blue beige

-

eyes colour: red

(A- bb C- dd Dgdg pp Si- sasa Wa-)

 

Na chov v Picus Hamstery (FIN)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek