Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh T2 of X-rats - 8. 12. 2021

Nissa of X-rats   x   Hachiro of X-rats

nissa-05mes-01p.jpg

hachiro-05mes-02p.jpg

Matka: wavy, satin, dove
Otec: short hair, BE lilac

- - - - -

 

Nissa je drobnější samička, která měla velmi nahnuto, zda vůbec bude mít miminka, či ne. I když oba její rodiče jsou nadprůměrně velcí, ona i její sourozenci zůstali malého vzrůstu. Něco podobného potkalo i tatínka Hachira, který je též drobnější. Ten měl sice drobnou mamku, ale otec je muflon. :-D Nissa nakonec dosáhla na mou nejspodnější hranici k nakrytí a tak jsem to riskla s tím, že uvidíme, jak velcí budou potomci. Nissa si s Hachim začala více rozumět až po nakrytí, ale pak se z nich stal nerozlučný pár. Brzy Nisse začalo růst bříško a malé nebylo... a rostlo dál. U drobnější samičky je ideální, aby bylo co nejméně mláďat a v případě srsti satén, aby bylo i co nejméně saténků. Protože saténová srst je nutričně velmi náročná a právě je to často onen důvod, proč zůstane zvíře menší... a tak se Nisse narodilo neskutečných 7 miminek a z toho jich mělo 5 saténovou srst. Měla jsem opravdu velký strach, jak to zvládne, ale Nissa neměla. Ani nezaváhala a od začátku byla výbornou maminkou. Dělala všechno přesně tak, jak by se psalo a doporučovalo v křeččích příručkách pro březí samičky.

Hned jak to šlo, začala jsem Nisse pomáhat s přikrmováním mláďat a i jí samotné, protože tolik mláďat na tak drobném těle bylo hned znát. Brzy se ale spravila (ještě za mláďat) a kupodivu mláďata kojila déle než je obvyklé. Mám obrovskou radost, jak skvěle to Nissa zvládla a že dokázala dát život tolika krásným mláďátkům. Dokonce tam nikdo nebyl extrémně malý a někteří mají i předpoklady velkého vzrůstu. Snad se mi tedy tento chovatelský počin podařil a bude se dařit udržet tuto laťku i nadále. Největším dárkem pro mne byla zlatá, saténová samička v dark beige barvě. Tuto kombinaci si přeji snad od počátku mého chovu. Nic zlatějšího už u Campbelláčků vyprodukovat nelze. Celou dobu jsem se modlila, aby dobře rostla a nebyla moc malinká... a víte co? Nakonec byla největší špekoun z vrhu. Myslím, že Tenarka se stala mou odměnou za velmi náročný rok. A plno dalších, krásných sourozenců budou též pokračovat v chovu, z čehož mám velikou radost!

 

Mláďata jednotlivě:

taddeo-25den-02p.jpg

Taddeo of X-rats

 

M, wavy, satin

black

-

eyes colour: black

(aa Bb C- Dd Dg- Pp Si- sasa wawa)

 

Na chov v Luna's Little Ewoks Hamstery (DE)

tenar-25den-01p.jpg

Tenar of X-rats

 

F, wavy, satin

dark beige

-

eyes colour: red

(aa bb C- Dd Dg- pp Si- sasa wawa)

 

Na chov v ChS X-rats (já), Praha

tibby-25den-01p.jpg

Tibby of X-rats

 

M, short hair

chocolate

-

eyes colour: black

(aa bb C- Dd Dg- Pp Si- Sasa Wawa)

 

Na mazlíka u Tomáše D. (Praha)

tonya-25den-01p.jpg

Tonya of X-rats

 

F, short hair

dove

-

eyes colour: red

(aa Bb C- Dd Dg- pp Si- Sasa Wawa)

 

Na chov v ChS Coconut (Praha)

torin-25den-01p.jpg

Torin of X-rats

 

M, wavy, satin

black

-

eyes colour: black

(aa Bb C- Dd Dg- Pp Si- sasa wawa)

 

Na chov v Hamstery De Twentse Campbelli (NL)

trisha-25den-02p.jpg

Trisha of X-rats

 

F, wavy, satin

dove

-

eyes colour: red

(aa Bb C- Dd Dg- pp Si- sasa wawa)

 

Na chov v Hamstery Di Angolo (NL)

tullio-25den-02p.jpg

Tullio of X-rats

 

M, wavy, satin

black

-

eyes colour: black

(aa Bb C- Dd Dg- Pp Si- sasa wawa)

 

Na mazlíka u Tomáše D. (Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek