Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh E2 of X-rats - 11. 11. 2020

 

Winter of X-rats   x   Jarred of X-rats

winter-10mes-01p.jpg

jarred-01p.jpg

Matka: short hair, agouti, mottled
Otec: short hair, satin, opal

 

Na Winter druhý vrh jsem měla v plánu zkusit oslovit majitele kluků z vrhu J, kde je 50% šance, že někdo z nich podědil tatínkovu vlohu pro barvu grey a já bych moc ráda svou grey linii udržela. Nakonec se zadařilo u Jarreda a jen jak přijel ke mně domů, byla jsem zaskočena, v jak výborné kondici je. Krásná, lesklá srst, aktivní fit křečík s jiskrou v oku. Je úžasné vidět takového svého dvou letého odchovance. Krytí se na první říji nepodařilo. Jarred byl nervózní a moc nechápala, co ta střelená samice po něm chce, ale po pár dnech si u nás zvykl a už to šlo jak po másle.

Winter je zkušená a výborná maminka, která si do rodičovství nenechá moc kecat a už ke konci březosti začala uzurpovat Jarreda a po porodu i mne. Za pár dní to ale přešlo a já se mohla těšit z nádherného vrhu. Mláďátek se narodilo 5, ale jen 4 byla živá. Na to, že do poslední chvíle březost nebyla patrná, jich nebylo málo.

Jak křečíci rostli byly stále patrnější dvě věci - jednak to, že se jedná o neskutečně obří mutanty a za druhé to, že to bude krásně vybarvený a strakatý vrh. Takto krásně vybarvení strakáčci se moc často nepodaří a tak je to vždy velká sláva. Nicméně největším překvapením byla saténová holčička. Winter měla totiž první vrh o 8 mláďatech se samcem, který saténový gen má a nezadařilo se a tak jsem si říkala, že holt Winter vlohu pro satén po své matce nepodědila. A pak se narodí jen takto malý vrh a bum a je to tam. Holt příroda... ta umí čarovat. A zde vyčarovala opravdu výjimečně podařený vrh, na který jsem velmi pyšná. Vydařil se totiž velmi i po povahové stránce.

 

Mláďata jednotlivě:

edric-23den-01p.jpg

Edric of X-rats

 

M, short hair

lilac fawn

mottled

eyes colour: black

(A- bb C- dd Dg- P- Momo Sasa Wa-)

 

Na mazlíka u pí. Urbanové (Praha)

elesara-23den-02p.jpg

Elesara of X-rats

 

F, short hair satin

opal

mottled

eyes colour: black

(A- B- C- dd Dg- P- Momo sasa Wa-)

 

Na mazlíka u Adély S. (Krnov)

elliot-23den-01p.jpg

Elliot of X-rats

 

M, short hair

black

mottled

eyes colour: black

(aa B- C- Dd Dg- P- Momo Sasa Wa-)

 

Na mazlíka a chov u Káji (Úpice)

erwin-23den-02p.jpg

Erwin of X-rats

 

M, short hair

opal

-

eyes colour: black

(A- B- C- dd Dg- P- momo Sasa Wa-)

 

Na mazlíka u pí. Rudolfové (Říčany)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek