Jdi na obsah Jdi na menu

Vrh C of X-rats - 27. 9. 2018

 

Saskia's Iris (NL)   x   Diavoli Syrius

iris-4mes-01.jpg

img_0232.jpg
Matka: short hair, agouti, BEW
Otec: short hair, agouti, bez kresby

- - - - -

 

Pro Irisku jsem si dojela do Holandska a nemohla se dočkat, až uvidím BEW číňánka na vlastní oči. Iriska mi ihned učarovala. Ničeho se nebála už od počátku, byla kontaktní a velmi zvědavá. Bylo jasné, že se zapojí do mého chovu. Zpočátku nerostla moc rychle a jak je pro BEW zbarvení typické, zůstala menší. Váhala jsem, zda jí nakrýt, ale nakonec jsem jí dala měsíc navíc a ona dorostla do hranice, kdy jsem byla ochotná jí nakrýt.

Vše vypadalo idylicky. Zvláště krytí probíhalo tak, že Diavoli s Iriskou chvíli žil, což u číňánků nebývá zvykem. O několik dní později už to začalo doma pískat. Bohužel nevím, zda jsem porod přerušila omylem já nebo se stalo něco jiného. Ale Irisku jsem zkontrolovala zřejmě zrovna v době, kdy rodila (měla již porozená 2 živá mláďátka). Sama si však vlezla na ruku a byla v pohodě. Rychle jsem jí vrátila a pak už to tak veselé nebylo. Porod běžel velmi dlouho a až o 12 hodin později se narodila zbylá 4 mláďátka, bohužel již zadušená. Iriska byla zcela vyčerpaná, jen apaticky ležela na studených mláďatech. Rychle jsem teda mláďata zahřála společně s Iriskou, kterou jsem nadopovala vodou s medem. Díky bohu o pár hodin později se Iriska zmátořila a začala pečovat o zbylá miminka. To už však bohužel žilo jedno poslední.

Bojovníček dostal jméno hned jak to vypadalo nadějně, že přežije. V jednu chvíli nevypadal úplně dobře a stále byl slabší, jakmile však začal dlabat sám, tak se rozjel, vše dohnal a při odstavu byl krásně veliký. Myslím, že jméno Centurion mu padne naprosto přesně. Jelikož mi tu zůstala prázdná klec po Almondovi, rozhodla jsem si Centurionka nechat a Irisku už radši nekrýt.

 

Mláďátka jednotlivě:

centurion-prcek-03.jpg

centurion-prcek-02.jpg

Centurion

of X-rats

 

M, short hair

agouti

dominant spot

 

Na chov v ChS X-rats (já, Praha)

 

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek