Jdi na obsah Jdi na menu

Zdravotní karta Dračinky

Kdy?

Co?

Léčba

Stav

22. 9. 2006 Dračinka se narodila

---

-

27. 11. 2006 Zranění na pravé noze způsobené kousnutím spolubydlící Desinfekce peroxidem vodíku a genciánou 

ok

22. 12. 2006 Rozkousnuté pravé ucho na dva plátky způsobené kousnutím spolubydlící Desinfekce peroxidem vodíku a genciánou, strhnutí strupu s hnisem, opět desinfekce a čištění rány několikrát denně

ok

(krásně srostlé)

27. 4. 2007 Svrab na nosánku Natření ivomecem mazi lopatky, o 8 dní později jsme namazání zopakovali

ok

12. 10. 2008 Nalezení bulky na levém boku u cecíku Návštěva veterináře (11. 11.) -> prohmatem diagnostikoval pouze vazivovou bulku / váček - po škrábnutí nebo bouchnutí se zmnožilo vazivo, váček buď zmizí sám nebo zůstane takto malý, (11.1.) váček se asi již 14 dní zvětšuje -> nakonec se z toho vyloupnul nádor -> Po konzultaci s veterinářem jsme nádor vyoperovali (15.1.)

nádor vyoperován

ok

23. 10. 2008 Svrab za ouškama Natření ivomecem mezi lopatky, o 8 dní později jsme namazání zopakovali

ok

11. 1. 2009 Nádor v místech třísel Poměrně velký a asi musel i vyrůst ve velmi krátké době. Po mém prohmatu se mi zdá, že je prorostlý a jde na močovou trubici, atd. Po konzultaci s veterinářem jsme nádor vyoperovali (15.1.)

nádor vyoperován

ok

18. 2. 2009 Nádor v tříslech, na druhé straně než byl ten odoperovaný

Bohužel dost rychle roste, včera tam nebylo nic, dnes průměr cca 2cm. :-( Operace již nebude, snad se růst nádoru co nejvíce zpomalí... chjo :'(

1. 3. 09 No, jak to napsat... prostě to něco najednou zmizelo. Dva dny předem se to stalo takovým vodňatějším, což už jsem měla vodnatý nádor u Pimpinellky, tak mě to nijak nevyvedlo z míry. No a dnes jsem přijela a ono tam prostě nic, ani na po hmat. Ani po poradě jsme nepřišli na to, co to mohlo být. Ale hlavní je, že je Dračinka snad (ťuky ťuk) v pořádku. :-)

Tak nádor se bohužel po pár dnech vrátil, ztvrdnul a zvětšil se. :-( Nyní se periodicky objevuje a zase mizí... taková naše záhada.

ne

10. 3. 2009 Nestoupá na pravou zadní nohu, bolestivá na dotek, hřeje a je oteklá Pro jistotu návštěva veterináře -> nemá nic zlomeného, buď vymknutá kyčel nebo naražená noha po pádu. Necháme Dračinku v klidu, ani ne po celém dni po úrazu se noha dosti zlepšila (už na ní i panáčkuje).

ok

2. 4. 2009 Nádor pod levou přední pacinkou Zřejmě nádor mléčky. Operace nebude. Také periodicky mizí a zase se objevuje... zvláštní.

ne

13. 6. 2009 Boule na levé straně tváře, kolmo pod spojnicí oka a čumáku. Naříznuto, aby se zjistilo, oč jde. Hnis nenalezen, ale také nenastalo téměř krvácení. Vyteklo trochu vody a krve - nádor, či otok? Při návštěvě veterináře byl již otok minimální, ATB nezasazena kvůli věku Dračulky. Otok zcela zmizel sám za dva dny.

ok

21. 7. 2009 Zelený smrdutý výtok z pochvy Při čištění pipinky (jak to už za Dračulku dělám nějakou dobu) se dostal ven takovýto výtok. Zřejmě zánět, bude konzultace a snad i následná návštěva veterináře.

ne

28. 7. 2009 Dračinka byla uspána na doporučení MvDr. Chylíkové kvůli jejímu celkovému stavu

---

-