Jdi na obsah Jdi na menu

Zdravotní karta Jazz Lady

Kdy? Co? Léčba Stav
11. 4. 2011 Jazz Lady se narodila --- -
26. 10. 2011 Narození miminek - narozeno 15, odchováno 15 --- ok
6. 3. 2012

Jazz měla komplikace při porodu miminek - nenastaly dostatečně silné stahy. Více zde.

Vyjmuto 15 mrtvých miminek - udušených v důsledku dlouhého porodu nebo chybou sestřičky.

Nejdříve aplikace oxytocinu - dostavily se kontrakce, ale Jazz už byla moc unavená na porod -> druhá injekce oxytocinu s vápníkem bez efektu -> císařský řez pod inhalační narkózou s následnou kastrací + atb Enroxyl + metacam proti bolesti

Jazz neměla bříško zašité zrovna ideálně, takže cca po 14 dnech se jí okolo jizvy objevily bouličky, plus jedna u cecíku. Ty po 2 - 3 týdnech zmizely. Boulička u cecíku se vrátila a 30.4. se z ní vyloupl vyzrálý absces, který byl řádně vymáčknut a rána vydesinfikována.

ok
12. 3. 2012 V důsledku špatné reakce na vpichy po podávaných atb vzniklo několik velkých nekróz

Čekáme až se odloupou, občas desinfikujeme betadinou.

30.3. Jazz se začaly odlupovat nekrózy, bohužel si jednu rozškrábala a začala velmi silně krvácet. Já jí bohužel našla až trochu apatickou a naježenou, krev byla všude. Dostala vodu s glukopurem a echinaceovým sirupem a masíčko k jídlu. Za pár hodin už jí bylo dobře.

ok
od dubna 2012 Od císařáku s kastrací, která bohužel byla špatně provedena, má Jazz neustále se opakující problémy se svědícíma stroupkama v kůži. Nic na to nezabírá. Prostě se to z neznámé příčiny objeví a po čase se to zlepší, někdy to zmizí úplně, někdy ne a to se opakuje stále dokolečka.

Občas na to zabere ivomec, občas ne. Jinak nám ještě nic nepomohlo. :-( Až něco zabere opakovaně, přípíšu to sem.

Co jsme začali podávat imunoglukan (16.5.2013), tak se stav postupně výrazně zlepšil a teď už stroupky skoro nemáme. Úžasné!

červenec 2013 - stroupky jsou pryč :-)

ok
13. 5. 2013 Častější pšíkání, není to na plicích

Podpora imunity, krátce nasivin kapky do nosu pro kojence

16.5. návštěva veta - doporučeno udržovat stejný postup + přidáváme imunoglukan

ok
1. 10. 2013 Nádor mléčné žlázy v tříslech

Vzhledem k věku se určitě nebude operovat, uvidíme, jak bude rychle růst...

Nádor roste velice rychle, ale nezpůsobuje bolest, ani nezasahuje do životně důležitých funkcí a kromě zhoršeného pohybu Jazz nijak nevadí.

ne
1.1. 2014 Zánět slzného váčku na levém oku Jazzinka zhruba před měsícem měla na tomto oku více porfyrinu, když jsem jí 3 dny oko čistila borovou vodou, vše zmizelo a myslela jsem si, že je vše v pořádku. Dnes večer jsem však objevila mírnou bouli v koutku oka a okolí zarudlé -> kapky kanamycin proti zánětu. ne
3.1. 2014 Jazzinka byla uspána pro absces v slzném váčku, který se zvětšoval velmi rychle a zřejmě sahal hlouběji než se mohlo prve zdát. Nechtěla jsem, aby Jazz trpěla. Šance na uzdravení vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu (sešlost věkem a především vyčerpání těla z obřího nádoru) byla nulová. :-( --- -