Jdi na obsah Jdi na menu

Anushka of Navel

(♥ 7. 6. 2021 - † 26. 7. 2023)

anushka-04mes-02p.jpg

Sapphire, dominant spot

 

Test na cukrovku: ? (?)

 

otec: Sapphire otec (CZ) - sapphire, dominant spot

matka: Sapphire matka (CZ) - sapphire

 

Přestože číňánci jsou moje srdcovka, musela jsem snížit počty křečíků a ubikací doma a rozhodla jsem se tak stopnout chov tohoto fantastického, ale na chov náročného druhu. A pak se v roce 2020 začala objevovat nová barevná mutace - sapphire. Zjistila jsem to na začátku roku 2021 a započal obrovský boj s mou vůlí, který byl předem jasně prohraný. :o)) A tak zanedlouho poté jsem si jela pro překrásnou holčičku, která nejen že je safírová, ale dokonce i strakatá. Absolutní splněný sen a o to více, když je holčička velmi klidné, přítulné povahy. Co vám budu povídat. Láska jako trám! <3

Z Anushky záhy vyrostla krásná, mladá slečna. Povahově je klasický číňánek... zcela noční tvor, aktivní, velmi zvědavá a plašší. Její ochočování stále trvá a je na dobré cestě. Ruky se nebojí, ale sama si do ní zatím vleze jen sem tam na proběhnutí, tedy spíš přeběhnutí. V ruce a na novém místě se chová plašeji a ostražitě a trvá než se uvolní. Věřím, že se to vše bude stále vylepšovat. Zvědavost a dobrý základ v mládí jí to umožní. Je to zlatíčko. :-)

Anushka odchovala úspěšně dva vrhy, sice menší, ale to bylo hlavně kvůli vysokému věku tatínka. Vše zvládla skvěle a já jsem moc ráda, že mi zase ukázala, jak skvěli číňánci jsou. Po mláďatech se stala otevřenější a už se tolik nebála. Je pravda, že přes den nevychází, ale když mne uslyší, tak vykoukne a jde zkontrolovat, co to tam dělám. Ochotně se pak nechá vzít do ruky a mazlit. Na rameni vydrží, ale radši pak šmejdí někde v mém okolí.

Anushka pomalu stárne, ale jen číslem. Je stále aktivní, společenská a čím dál kontaktnější. Kolikrát mně přijde pozdravit, nechá se vzít ven, jen tak pro společnost. Večer je to pak pořád stejná aktivka. Nemám moc co nového, co bych k ní napsala.

Anushce se bohužel cca před měsícem objevila první boulička v okolí břicha. Vypadalo to netypicky a zvláštně... postupně se to zvětšovalo a boulilo v celém okolí břicha. Bohužel to byla rakovina střev a vzhledem k tomu, jak rychle to rostlo, bylo patrné, že to bude rychlé... a také bylo. Když se objevily první známky bolesti a tak prostě toho všeho, co ke konci patří, ulehčila jsem jí odchod. Anushka byla fantastická číňanka s dokonalým kukučem a suprovou povahou!