Jdi na obsah Jdi na menu

Arioché de la Black demons

(18. 7. 2012 - † 14. 11. 2013)

img_2128.jpg

Dumbo, americká modrá, berkshire

PP

Ari byla další z těch potkaních bystostí, kterým prostě nelze odolat. Kromě toho, že se mi ihned líbila jako prcek, tak její rodokmen je pro mne prostě dokonalý. Měla jsem nutkání si tehdy nechat už její maminku Murcii of X-rats, ale odolala jsem s tím, že si snad nechám mimčo z tohoto již od začátku naplánovaného spojení. Černá holčina se sice neurodila, ale dumbo berkshirka už ano a navíc s krásnou stavbou těla. Celý vrh byl enormně velký a to, že ho odkojila mamina po kastraci bez vaječníků je víceméně zázrak. Velmi dlouho, pokud vůbec někdy, jsem neviděla tak krásný a vyrovnaný vrh.

Arinka je doma chvilinku, ale už je jí plná klec. Na chvilku se nezastaví a vypadá to, že s holkama si sedne dobře. K lidem zatím tolik netíhne, ale jak říkám - je tu chvilku. Více o její povaze napíšu, až nám povyroste a obě se vzájemně lépe poznáme. :-)

Z Arinky velmi rychle vyrostla krásná a statná dáma. Ano, stále si stojím za tím, že to není samec. :o)) Má na samici dosti neobvykle širokou hlavu, velký vzrůst a překrásně tmavou barvu. Povahově je velmi zvídavá samička, ale bez jakéhokoli náznaku hyperaktivity. Je velmi kontaktní jak k potkanům, tak k lidem. Jediný problém nastává, když jí chce lidská ruka někam přesunout. Nemá ráda tenhle nucený úchop a vzpouzí se, ale nikdy by nekousla. Jen jí to není úplně příjemné. Jakmile je však u někoho v ruce nebo v klíně, tak už je vše v pořádku a může se mazlit jakkoli. I když na takové to velké mazlení taky úplně není. Je to povahově příjemná holčina, která dělá pořádek v kleci. :-)

Arinka byla úžasná máma pro svých 11 černých miminek. Celá by se pro ně rozdala, což ve výsledku udělala doslova. Musela jsem jí pak dříve odstavit, jelikož při mláďatech velmi drasticky zhubla, jak je stále kojila. Je pravdou, že navrátit její linii do pořádku trvalo velmi dlouho a z toho důvodu jsem se rozhodla jí podruhé radši nekrýt. Od té doby občas měla problém, že začala hubnout a pak to zase nabírala a tak stále dokola.

Od té doby, co jsem si pořídila pejska Orinka, si oba dva velmi sedli. Arinka ho milovala a Orin jí. Jakmile jsme s Orinem přišli z práce, Arinka už čekala u mříží, Orinek jí šel olízat. Úžasné bylo je pozorovat, když se holky pustily na volno. Orinek si k nim lehl a hlavně Arinka se s ním šla mazlit, lezla po něm a jednou jsem jí i zahlédla, jak mu čistí srst. :-) Byla to úžasná myška s dokonale vyrovnanou povahou a především pro mne krásným typem těla a suprovou barvou. Prostě Arinka s velkým "A". Bohužel nás opustila velmi předčasně po skrytém abscesu zubu (respektive skoro celé dolní čelisti). Do poslední chvíle nedala nic najevo, až den před úmrtím byla špatná a to už bylo moc pozdě. :-( Je mi to moc líto, ani nevíš, jak mne mrzí, že jsem ti nedokázala pomoci dříve. :'( Oba na tebe s Orinkem moc vzpomínáme!

 

Zdravotní karta

 

 

Náhledy fotografií ze složky Arioché de la Black demons