Jdi na obsah Jdi na menu

Bloodymary

Bloodymary

(♥ únor 2005 - † duben 2005)

Obrazek

Standard, amber, hooded

 

Po čase jsem zjistila, že mi potkaní společnost moc chybí a tak jsem začala pátrat po dalších možnostech, jak si pořídit nového potkyše. Rodiče mi sice dalšího zakázali, ale srdce velelo jinak.

Koupila jsem si časopis Fauna a našla zde inzerát, který sice prodával potkánky na krmení,ale bylo to tam zvláštně napsané. Když jsem si pro ní přijela, s hrůzou jsem zjistila, že je pán chová jen ve sklepě na krmení. Byl to strašný pohled a já jsem si přesto jednu potkanici vzala (proč? Byla jsem prostě HLOUPÁ a neuměla jsem říct ne). Jen pro představu. Pán měl dvě samičky a jednoho samce v jedné malé kleci a když třeba umřeli mimča, tak je hodil kočkám. Dál to neřešil. K dispozici měli jen chleba a vodu. Těchto klecí měl plnou místnost, v klecích byli jen potkani nebo myši. Puch byl neuvěřitelný z neměněné podestýlky a zřejmě i nějakých těch mrtvolek.

Poprvé jsem tam viděla světlého potkánka, který mě hned učaroval. Přijela jsem domu a když jsem ho ukázala, tak mi táta strašně vynadal a dlouho se mnou nemluvil. Bloodymary dostala jméno podle svých "krvavých očí". Od začátku kousala, ale postupně se naučila lidem důvěřovat.

Jednoho dne jsem však přišla domu a Bloodymary chodila s hlavou na stranu. Veterinář mi řekl, že je to buď mrtvička nebo zánět ucha. Tak jsem kapala kapičky do toho mrňavého ucha, ale asi za týden dostala další mrtvičku (teď už to bylo jasné, navíc jsem u toho byla). Vzala jsem si jí k sobě a po konejšení, hlazení a breku mi za 20 minut umřela v náručí. :-(

 

Náhledy fotografií ze složky První holčičky