Jdi na obsah Jdi na menu

***

Braak's Lionheart

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 24. 3. 2019 - † 22. 8. 2020)

lionek-07mes-04p.jpg

Dlouhosrstý, zlatý, dominantně tečkovaný

 

otec: Braak's 2928 (NL) - krátkosrstý, zlatý

matka: Braak's 2375 (NL) - dlouhosrstá, černá, dominantně tečkovaná

 

Pár dní před mým odjezdem na Holandskou výstavu křečků nám umřel náš milovaný Matoušek. Rozhodla jsem se tak urychleně za něj najít náhradu a využít tak té cesty a možnosti importu. Nakonec jsem na poslední chvíli domluvila tohoto chlupatého krasavce. Zatím je rozjukaný mlaďoch, ale je vidět, že na hlazení je zvyklý. Jsem zvědavá, jak se vybarví a zda bude také takový mazel jako Matoušek.

Z Lionka postupně roste překrásný křečulda. Má velmi líbivou, roztomilou hlavu s krásně velkýma korálkovitýma očima. I se nádherně vybarvil. Jediné, co mu mohu vytknout je velikost, mohl by být větší. Zpočátku byl na kontakt hodně obezřetný, ale postupně se z něj stává mazel. Potřebuje tedy svou úvodní tříminutovku než se rozkouká, ale pak si klidně sám leze do ruky a nechá se hladit. Je však pravdou, že upřednostňuje průzkum. Nikdy nekousl, spíše utíká, když nechce. Co teda jednoznačně nesnáší je rozčesávání srsti, takže ho holt musíme nechat na přírodno a odstraňovat vše jen rukou.

Lionek po vyndání ven vždy potřebuje nějaký čas než se rozkouká a je ochoten komunikovat s člověkem. Poté má buď náladu, že na sebe nechá v klidu šahat a mazlit se, anebo taky ne a utíká a je velmi nervózní. Nepřišla jsem na žádnou pravidelnost dle času, či jak se s ním zachází... prostě to je takové dosti na vážkách. Bohužel se naučil si totálně utemovat domeček, v kterém spí a díky tomu, že si nenechá učesat srst, tak dohromady to občas vytvoří neskutečné dredy. Má s tím celkem problémy, ale to na jeho rozhodnutí nic nemění. Česat se nebude.

Lionek umřel náhle a bez zjevné příčiny. Bohužel zůstal v práci, kde již nepracuji a tak se musím spoléhat jen na informace od kolegů. Nikdo netuší, co se stalo, prý byl naprosto v pořádku. Tak asi tak. Je mi to líto. Odešlo relativně mladé zvíře. :-(

Odchovy: ? (?)