Jdi na obsah Jdi na menu

***

Carrie of X-rats

(♥ 9. 3. 2018 - † 23 9. 2019)

img_0020---kopie.jpg

Short hair, blue

(aa Bb C- dd Pp DgDg Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (8. 4. 2018)

 

otec: Míša Senega - wavy, satin, RE lilac

matka: Rumpa Lumpa Syrius - short hair, blue

 

Z vrhu C jsem si neplánovaně musela nechat holčičku - dceru zesnulé Lumpinky. Dlouho jsem rozmýšlela, kterou ze dvojice Calla a Carrie si nechám, ale nakonec to vyhrála okatá Carrie. Je moc milounká, kontaktní, sama si leze do ruky a zdědila krásnou stavbu maminky a legrační kresbu od tatínka. Jsem zvědavá, jak poroste dál.

Carrie se nakonec opravdu stala stavbou těla a okatostí kopií své maminky. Je velká a opravdu překrásná. Zároveň po tatínkovi zdědila lepší povahu. K lidem je mazlivá a klidná. U některých křečíků je trochu nejistá a nervózní. Těším se tedy na další práci s touto linií. Stále je co vylepšovat!

Carrie se ukázala jako výborná maminka, přestože byla zpočátku trochu nervóznější a hnízdo s miminky stále stěhovala z místa na místo. Není se čemu divit, na první vrh si připravila slušnou porci devíti miminek. Naučila se udělat si dvě kupičky a kojit na směny. Díky tomu byla mláďata krásně obrovská. Carrie se navíc po mláďatech trochu zklidnila. Mám z ní radost.

Carrie za mlada byla sem tam dotěrná a dominantní k některým členům party v boxíku. Nicméně už po prvních mláďatech došlo k výrazné změně, která vedla k tomu, že se z Carrie stala super společnice. Ne, že by nedala najevo, že je dost velká na to, aby jí každý respektoval, ale bylo v rámci mezí. K lidem stále kontaktní. Nakonec měla výjimečně troje miminka. Třetí vrh nebyl tolik plánovaný, spíš narychlo na objednávku pro cizinu. Ale nějak to furt nemohlo dopadnout a vrh se opozdil a nakonec narodil už trochu nečekaně. Carrie si malý vrh o 4 jedincích náramně užila a nyní má zasloužený důchod.

Carrie se nemění, je to super holčička. Sebevědomá, ale ne zlá. Mazlivá a především zvědavá a velký atlet. Bohužel nevím jak chytla zápal plic. Tak trochu mi menší nákaza prošla celým chovem, ale až na pár pšíkanců to všichni zvládli. Jen Carrie se s tím nedařilo vyrovnat. Bojovala s tím něco přes měsíc, ale nakonec svůj boj prohrála. Je mi to moc líto. :-( V podstatě patří mezi jedny z mých první křečíků a jelikož jsem jí v podstatě vypiplala od malinka vlastním krmením, moc mi tu ty její lumpárny chybí.

Odchovy: vrh H (9), vrh J (8), vrh N (4)