Jdi na obsah Jdi na menu

Champion of X-rats

(♥ 6. 11. 2022 - † 8. 3. 2024)

champion-10mes-01p.jpg

Short hair, champagne, silvering

(aa bb C- dd Dg- pp sisi Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (24. 8. 2023)

 

otec: Di Angolo's Tatsuta (NL) - short hair, BE lilac, silvering

matka: Tenar of X-rats (CZ) - wavy, satin, dark beige

 

Z tohoto vrhu jsem si chtěla nechat wavy klučíka, ale Championek mi učaroval naprosto hned od začátku a jelikož hezčí wavy byla holčička, tak jsem si nakonec nechala i kluka. Champion je kliďas, sympaťák a věčný kamarád. Nic ho nerozhodí. Má velmi hezkou stavbu těla, hlavu... věřím, že z něj nakonec bude opravdu šampión. Mého srdce rozhodně. :-)

Z Championa opravdu vyrostl pěkný, velký kluk, který si většinu času hledí svého. Ve skupince je bezproblémový, jen moc nemusí Imhotepa, kterého ale nemusí nikdo. Slyší na své jméno, ačkoli trvá déle než otevře oči, protáhne se, podrbe se, narovná si uši, zkontroluje, jestli nemá gáblík v torbách, nenápadně nakoukne, zda ho někdo volal, kdo to asi je... čichne, jestli se to vyplatí a pak pomalu rozvážně přijde. :o)) Na všechno má času dost. Když už je v ruce, nechá se mazlit a drbat, ale i využije čas k průzkumu okolí - pomalu a rozvážně. :o))

Champion dospěl a stal se klidnou a pohodovu alfou klece. Občas ho zkouší obří Obelix, ale jinak je tato skupinka opravdu suprová a věřím, že je to i díky Championovi. Ten dělá čest svému tatínkovi a je velký, přesto hubený a fit. Moc hezký sameček. Slyší na své jméno, je zvědavý a kontaktní, rád se nechá pomazlit, ale ze všeho nejradši někde leží rozvalený a užívá si pohodu svého života.

Champion najednou velmi náhle začal být nepříjemný na ostatní kluky. Začalo to návratem z krytí spojenou s pubertou dalších kluků... začaly útoky a většinou logicky na alfu skupinky. Champion schytal poměrně dost ran, ale situace se pomalu klidnila. A pak se začal Champion chovat opravdu zvláštně... byl hodně nerudný a najednou útočil i na mláďata. On byl do teď ten, co se jen bránil, on neútočil... musela jsem ho dát bokem, aby se vyklidnil a najednou se objevily problém s jedním okem, o pár dní později se objevila boule na stejné straně tváře a putovala... nasadila jsem lokální atb, došlo ke zlepšení na dva dny a najednou velké zhoršení. Bylo patrné, že má bolesti a něco se děje. Na veterině bohužel doporučili uspání (stav se rapidně horšil) a byl patrný nějaký problém okolo čelisti / oka. Po uspání jsme nakoukli, co to bylo za problém... chudák Champion měl v čelisti a okolí velká absces a zánět. Jeho příčinu se nepodařilo dohledat, ale nádor tam nebyl. Nejspíše tedy nějaký blbý zanícený kousanec. Jsem ráda, že jsem se rozhodla správně a nechala Champíka uspat. Toto bylo neléčitelné. Moc mne to mrzí... můj velký miláček a spolehlivý kápo své skupinky. Bude těžké nahradit jeho pozici.

 

Odchovy: vrh D4 (2)