Jdi na obsah Jdi na menu

Cliff of X-rats

(♥ 28. 6. 2022 - † 3. 12. 2022)

cliff-04mes-01p.jpg

Short hair, opal, mottled

(Aa Bb C- dd DgDg Pp Momo Si- Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: ? (??)

 

otec: Chalapeño of X-rats (CZ) - short hair, opal, mottled

matka: Rebecca of X-rats (CZ) - wavy, satin, champagne

 

Rebeccy první vrh byl s mým vysněným samečkem, ale bohužel všechna umřela. Byla to poměrně záhada, co se stalo a byla to velká smutná zpráva pro všechny. Rebečka se však po vrhu brzy zotavila a my to zkusili znovu. Sice to nějakou dobu trvalo, ale nakonec se podařilo a narodilo se krásných 7 miminek. Díky včasné kontrole jsem však zjistila, že mamča neměla dostatečnou laktaci a tak jsem se do toho vrhla a rozhodla se, že zachráním, co půjde. Šlo to i díky tomu, že mamka spolupracovala a o mimča láskyplně pečovala. Dva dny jsem musela mimča každé 2 hodiny nonstop hlídat a přikrmovat, ale všímala jsem si, že laktace mamky postupně stoupá. Třetí a čtvrtý den už na tom mamča byla tka skvěle, že jsem už pouze hlídala, zda je vše v pořádku a už to vše nechala na ní a od pátého dne vše zvládala sama a bez kontrol. Cliff byl od počátku strakatý, kluk a já si děsně moc takového kluka přála a i proto jsem tolik bojovala. Ti 4 přeživší, nejkrásnější miminka jsou mi neskutečnou odměnou, protože to byl boj. A Cliff? Láska od prvních hodin po narození a nejen že je překrásně vybarvený, ale hlavně je hrozně hodný a klidný miláček. Prostě dlouholetý splněný sen. Konečně mám překrásného a povahově skvělé kluka do wavy linie nejen s krásným mottled znakem, ale navíc ve výbavě s geny pro všechna zbarvení. Nejen můj, ale jakéhokoli chovatele, sen. Tak ťuky ťuk, ať je vše v pořádku. :-)

Cliffánek roste snad ještě více do krásy, což už ani nejde... ale jde. Je neskutečný. Dokonalá hlava, oči, uši, povaha a znaky. Je velký pohodář, mazlík, takový flegmatik trochu. Slyší na své jméno, ale nepřijde hned... nejdřív se opatrně rozkouká, zívne, rozhýbe tělo a pak pomalu, aby se neřeklo, dorazí... pak by se nechal umuchlovat snad do umačkání k smrti. S klukama vychází dobře, bez problémů. Největší kámoš je Avanti.

O náhlé smrti Cliffánka se mi píše špatně, i když o ní píši s měsíčním zpožděním. Cliff začal mít ve skupině problémy s klukama. Nejdřív měl velkou potyčku s Wixxíkem, později s Tatsutou. Mylně jsem se domnívala, že je chudák a dominantní kluci nějak kdo ví proč blbnou. Když musel Cliff na samotku, aby se vyléčil z kousanců a trochu si odpočinul, pokusila jsem se ho zařadit do druhé skupiny, kde se mi okamžitě odhalila pravda. Ten problematický byl Cliff. Okamžitě napadl prvního samce a nedopadlo to pro něj dobře, i když jsem zasáhla v podstatě okamžitě. Tak trochu ve mne hlodal červík, proč se s ním přestal kámošit i Avanti a všichni se ho stranili... no, nebyla to v poslední době jediná podobná chyba. I Fangia jsem blbě odhadla. :-( Sice jsem ráda, že je konečně v obou klučičích partách klid... ťuky ťuk... ale moc mne mrzí, že jsem to špatně vyhodnotila a kluci to odnesli, i když si za to mohli sami svým způsobem. Stále na to myslím a nemohu si odpustit. Cliff byl mou chloubou, velkou nadějí do chovu a zkrátka můj mazánek. Stále to moc bolí a ještě dlouho bude... :'(

 

Odchovy: ? (?)