Jdi na obsah Jdi na menu

Di Angolo's Florence

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 31. 12. 2020 - † 18. 3. 2023)

florinka-08mes-01p.jpg

Short hair, RE argente grey

(Aa Bb C- DD dgdg pp Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (15. 2. 2021, 23. 4. 2021)

 

otec: Bällchen Grey Firestone (DE) - short hair, beige grey

matka: Di Angolo's Señorita (NL) - short hair, satin, dove

 

Když jsme s Mitchelem plánovali vrhy, modlila jsem se, aby udělal nějaký vrh s překrásným samečkem Firestonem z Německa ve velmi vzácné barvě beige grey (vím jen aktuálně o 5 živých jedincích této barvy na světě). Celkově jsem měla v plánu opět oživit svou grey linii, kterou jsem v důsledku nedostatku nepříbuzné krve, musela připojit k mé wavy linii. Nechala jsem si k dispozici krásné kluky ke krytí a teď jen aby se narodila ta pravá holčička pro mne. I když to dlouho vypadalo bledě, tak na poslední chvíli se opravdu zadařilo a hned několik vrhů. Můj výběr byl však hned jasný. Krásná, saténová samička Señorita pro mne byla od začátku favoritkou. A měla jsem to štěstí, že se tam narodily i dvě krásné holčičky v barve RE argente grey. V cizině se to stává již častější barvou, ale u nás v ČR pokud vím, je Florence první a jedinou v této překrásné barvě. Navíc je nejmazlivější ze všech křečíků, kteří přijeli. Hned si leze do ruky, nechá se mazlit, je klidňoučká, s každým kamarádka. Nemůžu být šťastnější!

Florinka je prostě zlatíčko. Taková neskutečně hodná duše. U křečíků tichá, bezproblémová. K lidem milounká, zvídavá, přiběhne na jméno, leze si do ruky. Má tak krásné oči, hlavu, barvu, stavbu těla... no, co víc psát... jsem z ní prostě úplně vedle. :o))) Jestli bude mít jen z půlky tak úžasné potomstvo, tak nejspíš všichni zůstanou doma a basta. Jsem z ní úplně paf.

Florinka po prvním vrhu trochu zlenivěla a nabrala na váze. Jinak ale k jiné změně nedošlo. Je to stejně kontaktní a hodná holčička. Radost pohledět. U holek po návratu do boxíku měla trochu tendenci chránit svou dceru, ale po nějaké době si to sedlo. Ona tam větší problémy trochu dělala spíše Ahava a kvůli tomu se na to nabalily i ty další. Takže Florinka jen dělala správně to, co každá matka má.

Z Florinky se stala krásná, dospělá křečice, která odchovala úspěšně dva vrhy, jeden hezčí než druhý. Skupinku dlouho vedla jako alfa samice spravedlivá a dobrá. Od příchodu Tiny však měla větší práci, protože ta jí neustále pokoušela. Ale Florinka to udržela s grácií.

Na stáří Florinka nakonec vládnutí skupinky přenechala Tině a sama si užívala klidnější důchod. Sem tam tedy ráda ještě někoho dovychovala, aby se neřeklo, ale jinak vše brala s nadhledem a klidem. Její nejlepší kámoškou se stala Nissunka. Několik posledních měsíců holky všechno dělaly spolu a byly skutečně nerozdělitelné. Když Nissa umřela, bylo mi jasné, že odchod Florinky se rapidně přiblížil. Florinka měla ke konci života chronický zánět jednoho oka, ale jinak byla čiperná babča bez problémů. Nissu sem tam hledala, ale nová posila miminek do skupinky jí zaměstnala a spinkala zase s omladinou. Dojalo mne, jak jí prckové přijali a starali se o ní. Čistili jí srst, očičko, zahřívali, krmení jí nebrali. Moc hezké. Nakonec však její srdíčko dotlouklo a odešla za Nissou. Aktuálně je mojí rekordmankou mezi holkami s dožitým věkem, navíc i s odchovanými 2 vrhy. Jsem na ní moc pyšná.

 

Odchovy: vrh K2 (7), vrh O2 (5)