Jdi na obsah Jdi na menu

***

Di Angolo's Maeve

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 2. 3. 2019 - † 20. 7. 2020)

maeve-4mes-03.jpg

Short hair, blue fawn

(AA Bb C- dd pp Dgdg SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (16. 4. 2019, 5. 7. 2019), pozitivní (2. 12. 2019)

 

otec: Di Angelo's Nemo (NL) - short hair, beige

matka: Belli & Co Yasmine (NL) - short hair, blue fawn grey

 

Maeve je u mne tak trochu náhodou a rozhodnutím srdcem, za které jsem velice ráda. Původně jsem měla mít z tohoto vrhu blue fawn kluka, ale chovatel se překoukl u pohlaví a z kluka Meca se stala holka Maeve. Další samičku jsem nechtěla, ale Mitchel mne bombardoval videi a já nakonec podlehla. Maeve je totiž opravdová kráska a navíc je velmi příjemná i povahově. Nakonec je mou největší oblíbenkyní z velkého importu.

Z Maeve vyrostla opravdu moc hezká a veliká holka. Na můj vkus má tedy lalůčků až moc, ale uvidíme, jak ještě povyroste a dodělá se. Má krásnou barvu, hlavu a uši naprosto luxusní, krásně tmavé oči, které lidi ani často neoznačí za červené. Její největší předností je nicméně její velmi kamarádská povaha. Je hodná, jak k lidem, tak k ostatním křečíkům. Zdravě sebevědomá, prostě správná křečice a já už se moc těším na barvičky jejích potomků.

Maeve je pro mne prostě dokonalá holčička. Krásná stavba těla, sytá barva správného odstínu, ale především ta povaha! Poslechne na své jméno. Vyžaduje mazlení, okamžitě sama leze do ruky, kde se klidně nechá mazlit a ještě olizuje za odměnu. Je to zlatíčko. Ve skupině je absolutně nekonfliktní, kamarád s každým. Prostě dokonalost. Na tuhle linii se opravdu moc těším. :-)

Jak to tak bývá, tak nic není 100%. Maeve měla tak překrásný vrh, že jsem si poprvé nechala z 1 vrhu hned dva potomky a dlouho jsem nevěděla, kdo to bude, protože byl jeden hezčí než druhý a velmi vyrovnaných povah. Bohužel krátce po tomto vrhu Maeve onemocněla cukrovkou. Je to pro mne rána. Je to ojedinělý výskyt v linii a tak jsem se rozhodla opatrně v této linii pokračovat. Doufám, že se mi podaří zdraví linie zlepšit.

Maeve měla nástup nemoci hodně zlý a rychlý. Po pravdě jsem se obávala, že to dopadne jako u Lunička, která umřela měsíc po diagnostice. Maeve se z toho ale zázračně vyhrabala a začala zase vypadat dobře. Postupně se její stav vždy mírně zlepšoval nebo zhoršoval, ale ve výsledku nebyl špatný. Poslední dobou se to dokonce velmi zlepšovalo... no a pak jsem Maeve najednou našla mrtvou. :-( Byl to pro mne šok. Bojovala ale statečně a relativně dlouho a já tu i tak stále truchlím. Takových mazlíků nebývá mnoho a Maeve mi k srdci opravdu přirostla hodně. Jediné ukonejšení mohu mít díky tomu, že mi tu akorát pískají její pravnoučátka... :-(

 

Odchovy: vrh R (7)