Jdi na obsah Jdi na menu

Di Angolo's Mauricius

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 4. 11. 2020 - † 8. 10. 2022)

mauricius-15mes-01p.jpg

Short hair, opal

(Aa Bb Cc dd Dg- Pp Sasa Wa-)

 

Test na cukrovku: negativní (16. 2. 2021, 15. 9. 21, 28. 2. 22)

 

otec: Di Angolo's Xeno (NL) - short hair, satin, opal

matka: Di Angolo's Herbsi (NL) - short hair, beige

 

Mauricius byl jeden z velkých důvodů pro import. Je to totiž potomek mých wavy linií a já doufám, že štěstí bude stát při mně a skutečně i wavy ponese. Šance rozhodně nejsou malé. K mým liniím byly navíc přidány Mitchelovi nejhezčí show typy a musím říct, že se mu plány opravdu vydařily. Maurík je tak překrásný sameček! Ve skupince je hodný. Je vidět, že alfou asi nebude chtít být, ale taková beta by mu sedla nejlépe. Žádné ostrouhávátko, ale zároveň žádný matcho. Ideální vyváženost. K lidem je zpočátku opatrný, ale v ruce se rychle zklidní a nechá se pusinkovat dle libosti. Je tu však pár dní, tak uvidíme, až se rozkouká.

Mauricius se rozkoukal a zase tak hodný hoch to není. Tedy k lidem jo... jak někoho slyší, hned běží a skáče do ruky. Dělal to od mala a stále se ho to drží. Je to velký mazel, ale především průzkumník. Patří mezi poměrně akční křečíky. Je neustále v pohybu, rád běhá nejen v kolečku, ale i okolo celého boxíku. Na to, jak je mladý, tak je docela i drzý na starší kluky a trochu hýří testosteronem, takže ve skupince není zrovna moc oblíbený. Nyní jsem ale skupinku sestavila trochu jinak a vypadá to, že si to sedlo. Bála jsem se návratu Mauricia po krytí, ale naštěstí to není horší, tak snad se časem usadí a bude ještě lépe. Jinak je to moc milé zlatíčko.

Z Mauricia vyrostl úžasný samec. Za prvé je velmi kontaktní, vždy první u dvířek, ihned se sám sápe do ruky. Rád průzkumničí, ale klidně se i nechá mazlit a pusinkovat do nekonečna. Prošel si tvrdší pubertou, kdy to s ním cloumalo a nějakou dobu si hodně dovoloval na kluky, ale nakonec se tato vlna přehnala. Maurýk zjistil, že své vyšší místo má jisté, žádné ořezávátko není, ale zároveň není co závidět pozici alfa samce a je mnohem větší pohoda být někde pod ním. A tak se tak nějak vnitřně uklidnil a ve skupince je teď takovou pevnou stálicí, která přináší klid a řád. Již má za sebou 3 vrhy a všechna mláďata po něm byla neskutečně mazlivá a milá, navíc hezkého typu a tak si myslím, že ho ještě vyzkouším. Má totiž navíc tu výhodu, že si umí poradit s jakoukoli samicí a to také jen tak nějaký samec nezvládne. Je to prostě můj miláček Maurýk.

K Mauriciovi se toho moc nového psát nedá, protože je vše při starém. Slyší na své jméno, je velmi kontaktní, ihned mezi prvními u dvířek a už se sápe do ruky. Hrozně rád se mazlí, je klidný, milý, zkrátka miláček ze všech úhlů. Ve skupince bezproblémový, naopak takovou stmelovací stálicí.

Maurýkovi se ukázala zhruba v roce a půl boule na krku pod bradou. Vyšetření u veterináře ukázalo, že se jedná o cystu a vzhledem k místu nám byla rozmluvena operace a že zkrátka uvidíme, jak to půjde. Nejdřív to narostlo docela rychle a pak se velikost tak nějak konstantně držela dlouhou dobu někde okolo velikosti višně. No a pak jsem jednoho dne přišla ke kleci a Maurýk bouli neměl a krk byl celý od krve. Nevím, co se stalo, ale vím, že když podobná věc začne vadit, křeček si to zkrátka odkouše. Tady mu s tím tedy musel někdo pomoci. Bála jsem se s tím cokoli dělat, jestli třeba suchá krev nedrží pohromadě tu hrůzu, co mohla být pod tím a tak jsem vyčekávala. Maurýk se choval na pohodu, jedl, pil, nikdo ze skupiny se k němu nechoval ošklivě. Zhruba po týdnu krev zmizela a k mé velké úlevě se pod ní objevila jen středně velká jizva a vše bylo v pořádku. Do teď tomu nemohu uvěřit. Nicméně Maurýk od té doby začal trochu chřadnout a dědkovatět. Den před úmrtím se začal i hrbit a přestal jíst. Sice byl akční a běhal, ale že jo... tušila jsem problémy. Ráno jsem ho už nalezla mrtvého... dle polohy zkrátka usnul a už se neprobral, stále ho zahříval jeho kámoš Nox. Je mi to moc líto a Maurýk tu už bude navždy chybět. Byl to vyjímečný kluk, dobrák od kosti, jeden z největších mazlíků, co jsem zatím měla. Jsem ale ráda, že umřel spokojený s kamarády a na to, co ho potkalo i v hezkém věku. Nechť je ti zem lehká! <3

Odchovy: vrh M2 (6), vrh O2 (5), vrh S2 (5), vrh W2 (3), vrh A3 (6)