Jdi na obsah Jdi na menu

Di Angolo's Tatsuta

IMPORT HOLANDSKO

(9. 1. 2022 - † 22. 11. 2023)

tatsuta-18mes-01p.jpg

Short hair, BE lilac, silvering

(aa bb Cc dd -dg Pp sisi Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (7. 2. 2022, 29. 3. 2022, 7. 11. 2022, 22. 6. 2023)

 

otec: Di Angolo's I'm in love (NL) - wavy, satin, BE lilac, silvering

matka: Di Angolo's Sprite (NL) - short hair, albino

 

Při tomto importu se pár vrhů nedařilo a zrovna tento vrh byl pro mne velmi důležitý. Jedná se totiž vrh do wavy linie, který má poměrně málo mé vlastní krve a proto je pro mne tak cenný. Když už jsem přestala doufat a rozhodla se déle nečekat a vzít jiné samce, tak se maminka Sprite zakulatila. Všichni byli tak hodní, že byli ochotní počkat na tento vrh a já měla to štěstí, že to došlo do šťastného závěru. Dokonce se narodilo 5 miminek a z toho 4 kluci a já si tak mohla ještě vybírat. Tatsuta byl jediný zástupce aa nebo-li non-agouti barvy a pro mne byl od počátku trochu favorit. Když pak povyrostl a chovatel se rozhodl pro jiného brášku, nebylo už jiné cesty. Tatsuta je naprosto úžasný malý chlapeček. Odvážný, kontaktní, za mne naprosto ideální střed velmi hezké barvy a stavby těla. Věřím, že bude velkým přínosem pro mou wavy linii a dost možná i pro grey linii. Uvidíme, nebudu předjímat, ale jsem z něj dost poprděná už teď. :o))

Tatsuta nám skutečně vyrostl, až bych se nebála říci, že narostl. :o)) Tatsuta je prostě totální unikát. Je obří a přitom neskutečně roztomilý. Povahově je zprvu trochu odměřený, ale pak se tedy vzdá a nechá se mazlit. Aktuálně je alfa samcem ve své skupině, ani ne tolik kvůli tomu, že by tuto roli chtěl vykonávat, ale spíš proto, že je tak velký, že si na něj nikdo jiný netrumfne. Přitom on má rád svůj klid. Nejradši spinká pod mostíkem nožkama nahoru. Je to po Totorovi druhý křečík, který je schopen spát na zádech, z torbiček si vysoukat jídlo a to jíst stále v leže. :o)) Je neskutečně komický a zkrátka boží. Doufám, že se brzy dočkám jeho potomků a že nebude líný je vyrobit. :o))

Tatsuta je prostě Tatsuta, kdo ho kdy zažil naživo, nemůže milovat jiného. :o)) On je prostě obří medvídek totálně rozkošného výrazu. Je teritoriální a uvnitř svého území vás jde hned poboxovat. Ke mně se chová benevolentněji, ale musím poslouchat. Jakmile ho však vyndáte ven, stává se z něj placka, která se rozprskne do všech směrů a očekává mazleníčko a drbáníčko. Je to velitel kluků, zvládá i ty neposlušné puberťáky, ale spíše díky své velikosti. Jinak je to trochu srábek, ale pssst, jemu stačí se zatvářit jako macho a všichni mu to žerou. No, je s ním legrace. Je to jinak líný povaleč a asi jsem ještě neměla křečíka, který by se uměl tak dokonale rozplácnout a ještě si v tom okatě lebedit.

Tatsuta měl jít akorát ke své poslední partnerce na krytí, když jsem ho našla, jak podivně leží na hlavě. Když jsem ho pořádně prohlédla, zjistila jsem, že obě uši měl zašpuntované. Jedno takovým šedivým nánosem, druhý naopak krvavým strupem se známky zánětu. Vše jsem poctivě několikrát denně čistila a protože nebyla možnost se dostat pro atb, doufala jsem, že to postačí a opravdu - Tatsuta udržel rovnováhu, zase ožil, začal jíst a uši nevykazovaly známky zánětu. I tak jak to šlo jsem dojela pro kapky s atb. Další den jedno ucho začalo opět páchnout, Tatsuta byl unavěnější a o další den později jsem ho našla mrtvého. :-( Bylo to rychlé a náhlé a atb bohužel nestačila začít účinkovat. Mrzí mne to, ještě toho ten náš dědula měl určitě nemálo před sebou, ale smrt si ho vyžádala dřív. Na druhou stranu jsem ráda, že se netrápil a když už, tak to přišlo rychle, ale chybí tu a to hodně. I klukům v ubikaci, zvláště Xerxíkovi, který byl nyní jeho levá ruka a největší parťák na společné podřimování v kokosu.

 

Odchovy: vrh H3 (5), vrh CH3 (5)