Jdi na obsah Jdi na menu

***

Diavoli Syrius

(13. 11. 2016 - † 12. 1. 2020)

img_0232.jpg

Agouti, bez kresby

 

otec: Rodeo Syrius - agouti, bez kresby

matka: Goldilock's Avignon (FIN) - agouti, dominantně tečkovaná

 

Diavoli je na první kontakt plašší kluk, je velmi opatrný. Když se ale rozkouká, je z něj průzkumník a velký mazel. Chováním je to takový okatý gentleman, který si rychle každého podmaní. Má opravdu překrásnou stavbu těla. Je velice přátelský k lidem, v ruce velmi klidný a nechal by se hladit hodiny. Nikdy nekousnul, je to dobrák každým coulem. I k Aloze byl velmi jemný a hodný, i když ona třeba neměla náladu. Jinak je to takový línější chlapák. :-)

Diavoli je velmi oblíbený u dětí díky své neskutečně trpělivosti. Vydrží nehnutě v ruce a užívá si mazlení. Když má ale možnost, rád prozkoumává ve výběhu všechny tunýlky a skrýše. Je to krásný velký klučina.

Nevím ani co k Diavolkovi napsat nového, je to stále stejný miláček. Klidný, neskutečně trpělivý a hodný klouček. Mazlík, který si sice sám do ruky nepřijde, ale rozhodně se ruce nijak nebrání. Když se rozkouká, v klidu si průzkumničí po člověku nebo se prostě jen nechá mazlit. Ideální domácí miláček.

Diavoli už sice měl svůj věk, ale nebylo to na něm vůbec znát. Proto mne moc mrzí jeho náhlé úmrtí. Prostě usnul a už se neprobudil. Mrzí mne to, ale na druhou stranu vím, že měl suprový dlouhý život. Jsem moc ráda, že jsem ho mohla mít a poznat tak úžasnou bytůstlku. :-)

Odchovy: vrh A (4), vrh B (6), vrh C (1)