Jdi na obsah Jdi na menu

DTC's Alnön

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 22. 11. 2021 - † 30. 8. 2023)

alnon-15mes-01p.jpg

Short hair, lilac fawn

(Aa bb CC dd Dg- Pp SiSi U- Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (7. 2. 2022, 10. 5. 2022, 18. 2. 2023)

 

otec: Di Angolo's Jegan (NL) - short hair, satin, blue

matka: Di Angolo's Candy Corn (NL) - short hair, beige

 

Cesta Alnöna ke mně byla poněkud delší než původně měla být. Měl totiž přijet s importem v únoru, ale bohužel se nepatrnou chybou stalo, že místo něj přijel zcela jiný samec a Alnön zůstal doma v Holandsku. Nakonec se ale podařilo vymyslet, jak ho ke mně přeci jen znovu dostat a vlastně je důvodem toho, že jsem krátce za sebou udělala dvě zahraniční výměny. Takže to on může za to, že jsem si s ním přivezla další dva kluky a jednu holčičku! :o)) Alnönek si tu zatím zvyká. Je to moc hezký samec, který se zatím tváří trochu dominantněji, ale uvidíme až po karanténě v plném zápřahu ve skupince. Ke mně se chová mile, ačkoli trochu nejistě, ale je tu pár hodin. Těším se, až se více poznáme!

Z Alnöna vyrostl akorát velký, akorát seběvědomý kluk. Na zavolání přijde, ale do ruky se sám nesápe, ztuhne a nechá se vzít. V ruce je pak klidný, nechá se mazlit. Radši má však svůj klid. S klukama vychází bez problémů a tvoří takový střed hierarchie. Je to zkrátka pohodový sympaťák, který ovšem když potřebuje, tak se umí ozvat. Aktuálně je čerstvě tatínkem druhého vrhu. V tom prvním se narodily tak úžasné povahy, že ačkoli jsem to neměla v plánu, musela jsem si nechat holčičku. Jsem zvědavá, zda i v tom druhém vrhu se ukážou takto skvělé a vyrovnané povahy jako má právě i sám taťka. Snad ano. :-)

Alnön se postupem času propracoval až na alfu skupiny, ačkoli měl na mále. Tvrdě ho napadl jiný samec a měsíc jsem ho dávala do kupy. Neměl žádné velké vážné zranění, ale snad sto malých kousanců po celém těle. Bála jsem se infekce a že to nedá, ale nakonec jsme to zvládli. Jeho kožíšek už jako za mlada nevypadá, ani ouška, ale přesto je to pořád moc fajn kluk. Zvědavost ho stále neopouští, chce mít o všem přehled. Od toho útoku je přeci jen trochu plašší a to jak k reakcím ostatních kluků, tak i ke mně. Dříve se v ruce nechal mazlit, teď je vidět, že je z toho více nervózní než že by mu to dělalo radost. Také díky tomu útoku tak nějak celkově zestárl, ale zažil toho dost. Doufám tedy, že jeho nová skupinka mladých jinochů, o které se stará, ho udrží déle akčního a fit. Před holkama se vždy jen natřásá a předvádí své extra svůdnické finty. :-D

Alnönek se v nové sestavě zase čapnul a i když po poměrně krátké době přenechal vedení skupiny mladšími Championovi, tak stále měl respekt celé skupinky, která se k němu chovala opravdu hezky. Pak se mu udělal útvar na hrudníku nad pachovou žlázou, který byl velmi zvláštní. V podstatě to vypadalo jen jako nějaký otok. Pak to zase zmizelo. Pak se objevila boulička u oka, praskla s hnisem, vše se zaléčilo a zase byl ok. No a pak se v poměrně rychlém sledu objevily 3 bulky na podvozku (hruď, břicho, třísla). Dle výsledku histologie od jeho synů, kde průběh vypadá velmi podobně, usuzuji, že se jedná také o zhoubné nádory. Když už byly nádory natolik velké, že už to to Alnönovi vadilo při životě, tak jsem radši zvolila eutanázii. Ačkoli se Alnön dožil relativně vysokého věku, zhoubná rakovina není žádná legrace. Chovatelé, kteří jeho geny mají v chovu, byli informováni a doufáme, že se takové scénáře ideálně nebudou už opakovat. Moc mi to mrzí, ale přesto na Alnöna nezapomenu a ve skupince je vidět, že se drží smutek.

 

Odchovy: vrh Z2 (6), vrh G3 (5)