Jdi na obsah Jdi na menu

Fairy-tale of X-rats alias Pohádka

(27. 12. 2008 - † 5. 11. 2010)

sedackova-05p.jpg

Dumbo, černooká siamská s modrými agouti znaky, berkshire

Chov nebude (nebyla v mé péči ve vhodném reprodukčním věku)   PP

 

Pohádka se ke mně dostala až 12. 6. 2010 s celou svou smečkou (Alrun, Enigma a Kamilka), kdy už holčičky z rodinných důvodů nemohly bydlet u původní majitelky. Myslím, že s klidem mohu za holky poděkovat Martině za její skvělou péči o ně, i za to, jak dlouho o ně bojovala. Holky na to určitě nikdy nezapomenou a již se těší na návštěvy!

Pohádka byla od mala bázlivější miminko, které na vše nové potřebovalo víc času. Stejně jako u Enigmy i tento charakterový rys zůstal Pohádce z mladých let. Pohádka je opatrná a submisivní, ale ne ustrašená. Miluje spinkání s ostatními potkánky v hamáčku. Po své mamince Elfince podědila hlavně dvě úžasné věci: jednak dokonalý pohled a pak mazlivou náturu. :-)

Po delším seznámením s novýma holkama můžu zase něco málo připsat. Pohádka byla z počátku zakřiknutá, ale pak trochu nabrala na váze (teď jí to moc sekne) a s tím jí asi i trochu stouplo sebevědomí. Určitě i napomohlo to, že Elfinka si v kleci udělala svojí rodinnou tlupu a tím je "povýšila". I tak je ale Pohádka malý mazlivý a velmi zvědavý skříteček. Nic jí neuteče, ale vše sleduje z pečlivé dálky nebo úkrytu. Je to moc hodná myšička s korálkovitýma očkama, která nás opět trochu trápí svou zvláštní barvou.

Už ani nemám sílu psát řádky tohoto smyslu, jelikož je Pohádka čtvrtým mladým potkánkem, který nás opustil tak rychle v krátké době. :-( Je toho už moc... tentokrát nás potkal silný zápal plic. Pohádka bojovala do poslední chvíle, i uspat jí bylo těžké, ale pak v klidu usnula zasloužilým odpočinkem. Pro mě to byla obrovská rána, protože Pohádka byla prostě potkánek, který vám během jedné vteřiny přiroste obrovsky k srdci. Stalo se tak, už když byla malinká a když ke mně přišla jako starší... po pravdě na ní jsem se nejvíc z nové čtveřice těšila.

Měla snad ty nejnádhernější oči a svým pohledem vždy vyhledávala oční kontakt. Velmi ráda se mazlila a byla hrozně moc šťastnou mezi ostatníma potkánkama, zvláště s Elfinkou a Andílkem. Když Andílek odešla, hodně jí to bolelo a je možné, že to oslabilo imunitu a plíce prohrály... :-( Doufám, Pohádko, že už seš šťastná se svojí sestřičkou, nic tě netrápí a vzpomínáte na nás, kteří tu na vás myslí denodenně, denonocí. Moc mi chybíte obě!

Zdravotní karta

 

Společné fotky

 

 

Náhledy fotografií ze složky Fairy-tale of X-rats