Jdi na obsah Jdi na menu

Frost Dragon of Coconut

(24. 10. 2021 - † 25. 10. 2022)

frostik-05mes-01p.jpg

Short hair, champagne, mottled, silvering

(aa bb C- dd DgDg pp Momo sisi SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (15. 4. 2022)

 

otec: Jerry of X-rats (CZ) - short hair, lilac fawn

matka: Calamity of Coconut (CZ) - short hair, blue, mottled

 

Z vlastního vrhu J jsem dlouho přemýšlela, že si nechám krásnou samičku Jenny, ale nakonec jsem jí nechala odjet do Polska a říkala si, že krásného kluka Jerryho má Denisa (ChS Coconut), tak si třeba časem vezmu nějakého potomka. A pak se Denise narodila překrásná Calamity a spojení těchto dvou rodičů je naprostým snem. Není divu, že se o ně rval každý chovatel u nás i v cizině. Protože tolik překrásných křečíků v jednom vrhu jsem dlouho neviděla. Těch barviček a ty krásní strakáčci! No, nádhera zkrátka. A já měla tu čest si vybrat největšího úžasňáka mezi klukama. Ještě jsem ani nevěděla, že je to kluk a že je mottled, ale už patřil od začátku mezi favority. A pak se z něj vyloupnul ten nejkrásnější křečík, který je navíc neskutečně hodný, klidný s krotkou duší. Ach... to je tak úžasné, když se to vše sejde v jednom zvířátku. Doufám, že mi to trochu vynahradí, že nemohu mít mimča po podobném úžasňákovi Creamym.

Frostík je již starší a snad ještě větší miláček, krasavec... dobrá, po úmrtí Creamyho je můj největší mazlíček a rozmazlínek. Hned běží pozdravit po otevření dvířek, jméno ani není třeba volat. Je neskutečně klidný a tak hodný, že to až jde mimo mé chápání. Můj malý synek ho naprosto zbožňuje a vidím, že i Frostík si rád užije výlet a pomazlení. U kluků je naprosto bezproblémový, až takový hodný troubelínek. Prostě úžasňák každým coulem. Už se nemůžu dočkat jeho potomků.

Bohužel se mi začalo zdát, že Frostík začíná špatně vidět někdy okolo 9 měsíců věku, ale stále jsem si nebyla zcela jistá. Nyní však mohu konstatovat, že tomu tak bylo a nyní ve věku 11 měsíců je Frostík zcela slepý. Vůbec nevím, co k tomu vedlo. Měl sice z jedné šarvátky zraněné oční víčko, ale oko poškozené nebylo a to druhé už vůbec. Jelikož nevím příčinu, nebudu s ním radši krýt, kdyby se jednalo o genetický problém. Je mi to líto, je to hezký sameček a povahově skvělý, ale bohužel... :-(

Trochu nečekaně jsem musela Forstíka dnes nechat uspat. Od té doby, co oslepl začal poměrně rychle scházet, choval se nepříjemně ke mně i ostatní, což bylo pro něj velmi neobvyklé. Začala upadat i kvalita jeho srsti, zkrátka tak nějak mi začal mizet před očima. Nakonec se dostal do potyčky s klukama. Nebylo to nic hrozného, jen jedna blbá náhoda, která by se dala vyřešit, kdyby byl zdravý. Jenže to on bohužel nebyl a tak jsme se domluvili s veterinářkou, že bude lepší eutanázie. Moc mi tady chybí ten totálně ňuňací miláček. Pořád tomu ale nějak nemohu uvěřit. Bylo to moc náhlé a moc překvapivé. Snad už je Frostíkovi dobře a netrápí se. Bylo to těžké, ale věřím, že správné rozhodnutí.

 

Odchovy: ? (?)