Jdi na obsah Jdi na menu

***

Frozen Bona

IMPORT ŠVÉDSKO

(♥ 20. 2. 2019 - † 12. 9. 2020)

bono-08mes-01p.jpg

Short hair, chocolate, mottled + silvering

(aa bb C- Dd Pp DgDg SaSa WaWa Momo Sisi)

 

Test na cukrovku: negativní (17. 4. 2019, 18. 10. 2019)

 

otec: Frozen Hart (SWE) - short hair, chocolate, mottled

matka: Geisha's Amiika (SWE) - short hair, RE lilac

 

Bono mne uchvátil jako jeden z prvních na fotkách a měla jsem to štěstí, že jsem si mohla vybrat právě jeho mezi jinými. Má krásnou tmavou hnědou a je legračně strakatý. Líbí se mi především malý "blazed" na čumáčku. Zatím je po transportu nervózní, ale mimo ubikaci je milý. Jsem zvědavá, jak se jeho povaha bude vyvíjet dál. Stejně tak stavba těla. Bono bydlí u mé kamarádky v ChS Butterfly's.

Z Bona vyrostl překrásný kluk. Po pravdě jsem z něj úplně vyřízená. Ukázková stavba těla, správná srst, krásná hlava, oči, uši... wow. Jediné, co nám tak trochu vymizelo je jeho hnědá barva. :o)) Schválně níže přidám fotku Bona v mládí, když jsem si ho přivezla, aby mi lidi tu barvu vůbec věřili. Jsou dva možné geny, které toto mohou způsobit, na 90% to bude gen silvering, ale uvidíme s větší jistotou až dle potomstva. Povahově je Bono dominantnější typ. Už jako malý byl vůči ostatním křečkům hodně dominantní a proto jel hned žít solo k mé kamarádce. Teď mi přijde spíše nesvůj než vysloveně dominantní. Vůči lidem je hodný, možná krapet teritoriální. Jinak je  to slušná aktivka a bohužel je závislý na běhání v kolečku. To se ale dá postupně odnaučit...

Boník i ve vyšším věku byl aktivka. Miloval běhání nejen v kolečku, ale i po svých trasách v boxíku. Především se naučil si vysomorvat každý večer červíka z ruky a jak nebyl, bylo zle. :-D Umřel velmi nečekaně. Sice na něm stáří začínalo být vidět, ale osudným se mu až staly zřejmě uražené zuby po úrazu. Boník si omotal celou rodinu kolem prstu svou poťouchlou povahou a osobností. Prostě Pan Bono. Všem moc chybí!

bono-01.jpg Bono za mlada...

 

Odchovy: vrh V (3), vrh W (3)