Jdi na obsah Jdi na menu

***

Frozen Cezor

IMPORT ŠVÉDSKO

(♥ 20. 3. 2019 - † 27. 11. 2019)

cezor-4mes-01.jpg

Short hair, BE lilac

(aa bb C- dd P- DgDg SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (17. 4. 2019)

 

otec: Frozen Black Moon (SWE) - short hair, black

matka: Frozen Edda 5 (SWE) - short hair, black, mottled

 

Konečně jsem se dočkala vytoužené barvy BE lilac a ještě ke všemu od velmi uznávaného švédského chovatele. Cezorek je zatím malý prcek, který už teď ale ukazuje, jaký bude krasavec a navíc je i povahově velmi milý. Do klučičí skupinky zapadl jak nic, tak doufám, že to tak klukům vydrží i nadále. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet.

Cézar vždy zaujímal jedno z posledních míst v hierarchii a byl takový nesmělý pozorovatel všech. Je pravda, že změny vždy trochu hůře snášel. Vzhledově nakonec nebyl tak moc super, ale povahu k lidem i křečkům měl fajn a tak jsem se těšila na posilu v chovu s novou krví. Poměrně mladý měl Cézárek vrh, kde se narodila 3 mláďátka. I když jsem tam měla kluka favorita, nikoho jsem si nenechala a nyní toho lituji. Pouhých pár dní po odstavu mláďat se totiž stala velmi nešťastná nehoda.

Sešlo se několik smutných událostí... jednak on a podobně mladý samec Ponyo poprvé kryli ve stejnou dobu. Když jsem oba vrátila úspěšně do skupiny, šlo to, ale bylo vidět napětí, které hlavně vyvolával Ponyo. Nějak se to však ustálilo a pokračovalo se. Do skupinky jsem přidala dva mlaďasy - syny Ponya a v tom se to rozjelo. Nejdřív jsem myslela, že dělá problémy jen Ponyo, ale byl to i Cézar. Oba sjem musela oddělit a oba na samotku. Po nějakém čase jsem se pokusila kluky vrátit. Ponyo ani náhodou, to bylo ve vteřině jasné, ale Cézar vypadal nadějně. Sice značkoval a ostatní byli nervózní, ale nikoho ani nenaháněl. Tedy než potkal nejstaršího Fenrýska a na toho v mžiku zaútočil dost ostře. Musela jsem je odtrhnout a když se tak dělo, tak se Cézar zakousl i do mně, já ho upustila a Cézar chvíli po pádu umřel. Po pravdě to nebyla velká výška a tak si spíše myslím, že v návalu adrenalinu z boje a následného šoku z pádu prostě nevydrželo spíše srdíčko. :-( Příšerně mně to mrzí... :-(

 

Odchovy: vrh S (3)