Jdi na obsah Jdi na menu

Geishas Fangio

IMPORT ŠVÉDSKO

(♥ 20. 4. 2022 - † 12. 11. 2022)

fangio-06mes-01p.jpg

Short hair, opal

(A- BB C- dd DgDg Pp SiSi Sa- WaWa)

 

Test na cukrovku: ? (?)

 

otec: Geishas Touriiz (SWE) - short hair, opal

matka: Geishas Misaraz (SWE) - short hair, blue fawn

 

Trošku nečekaná možnost výměny zvířat se švédskou chovatelkou, které se nedalo odolat. Fangio je nádherný kluk, který se mi moc líbí. Nejen že má krásnou stavbu těla, ale hlavně neskutečně luxusní barvu s pruhem až na ocas. Asi jsem ještě tak hezky vybarvené zvíře v této barvě neviděla. Má za sebou dlouhou cestu a tak je zatím trochu nerudný, ale dám mu čas, lépe se seznámíme a pak napíšu, jaký je i povahově.

Stejně jako druhý kluk ze Švédska, Fangio podle mne vůbec nebyl zvyklý na lidský kontakt. Fangio byl od začátku takový temperamentnější a tak ochočování bylo o to těžší. Nicméně si myslím, že jsme udělali velký kus práce. Fangio je teritoriální a nemá rád kontakt. Nicméně když se vezme přes ruličku nebo stříšku domečku a dá do ruky, tak je sice nervózní, ale není už takový plašan a je možné si ho lehce několikrát pohladit. A primárně už nekouše. Takže na mazlení to není, ale na opatrnou manipulaci ano. Do skupinky zapadl jak nic a s klukama skvěle vychází. Jen poslední dobou si na něj bohužel zasedl jiný křečík, který ho poměrně silně napadal a i pokousal. Tak uvidíme, zda se podaří skupinku ustálit změnou seskupení. Fangio sám o sobě je silný křečík a ostatní si toho jsou vědomi, ale nevyhledává a ani nezačíná konflikty. Jsem zvědavá, jaká povaha se ukáže na jeho potomcích, ale věřím, že to je zapříčeněno špatnou nebo minimální socializací na lidi v mládí.

Následující řádky se mi budou psát špatně, jelikož je to velmi čerstvé a ještě se mi stále trochu klepou ruce. Ve skupince kluků se mi to začalo po 3 týdnech dobrého soužití škorpit. Hodně pokousán byl Alnön a já myslela, že jsem problematického klučinu vyřadila na samotku... jenže jsem se očividně spletla. Nejspíše celou dobu jsem peskovala úplně jiného křečíka a i když to nevím s jistotou, věřím, že naopak tím problematickým klukem byl Fangio. To on zřejmě Alnöna napadl a následující den to šel dokončit, jenže Alnön se mu nejspíše dobře postavil a obranným chvatem s několika nešťastnými událostmi to nakonec skončilo Fangiovým zraněním, které nebylo slučitelné s životem. Očividně v tom nebyl úmysl a i proto, si myslím, že se jednalo pouze o obranu. Nejvíc to tak zapadá do aktuálního dění a já se jen mohu modlit, že mám pravdu a těmto útokům tak ustane konec a už bude klid. Jsem z toho velmi špatná... Fangio měl jít zítra na krytí s novou samičkou, kdybych ho vyndala dříve, mohl nejenže žít, ale mít i potomky. Nádherný sameček ze Švédska. :-( Ale co nadělám. Doufám, že to tak holt mělo být, že to má svůj důvod, proč se tak stalo a že už se mi to u těch kluků zase uklidní. :-( Je to hrozný, přitom do předevčerejšího útoku na Alnöna tam byl krásný klid a já si je ještě chválila jako vzorovou skupinku... no nic. :'(

Odchovy: ? (?)