Jdi na obsah Jdi na menu

Geishas Wixxe

IMPORT ŠVÉDSKO

(♥ 21. 4. 2022 - † 23. 4. 2023)

wixxe-06mes-01p.jpg

Short hair, opal

(Aa B- C- dd DgDg Pp Si- SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (28. 10. 2022)

 

otec: Frozen Wemo JZ2 (SWE) - short hair, blue

matka: Geishas Amazing Salina (SWE) - short hair, blue fawn

 

Trošku nečekaná možnost výměny zvířat se švédskou chovatelkou, které se nedalo odolat. Wixxe je též překrásný sameček, který si dokonce už přinesl vítězný certifikát z první výstavy ve Švédsku. Má moc hezkou stavbu těla a barvu, mně trochu nesedí "džungarská" ouška, ale zase má pak krásný, medvědí výraz a hlavičku. Po dlouhé cestě je zatím unavený, takže potřebuje ještě čas, abych mohla poznat jeho skutečnou povahu. Uvidíme tedy časem.

Bohužel oba křečíci ze Švédska přijeli zcela nekontaktní. Osobně se domnívám (ačkoli mi to bylo neodsouhlaseno), že se oba nikdy nesetkali s lidskou rukou. Naštěstí na ruch domácnosti si zvykli rychle. Ačkoli zpočátku se Wixík choval hůř a v podstatě ihned v ruce kousal, tak nakonec se chová lépe. Dokonce je možné si ho opatrně pohladit uvnitř ubikace a v ruce již nekouše, pokud v ní není příliš dlouho. Jak je ve skupince s hodně kontaktníma klukama, je vidět, že mu to nedá a když vidí, že se ostatní mazlí, tak se nenápadně přidá. Proto si i myslím, že povaha geneticky snad špatná nebude. S klukama vychází naprosto skvěle. Stále si drží moc hezkou sytou barvu a k mé radosti má i skvělou střední velikost a zbytečně netloustne, jak bývá u švédských linií zvykem. Tak uvidíme, jaké dá potomky jednoho dne.

Wixík mi opravdu dělá radost. Má krásnou sytou barvu, moc hezkou stavbu těla, ideální velikost. Nelíbí se mi na něm jen ouška v typu džungara. I s povahou udělal obrovský skok na to, jak jsme začínali. V ubikaci se dokonce přijde pozdravit, letmo pohladit. V ruce se nechá i krátce pomazlit. Ke klukům se chová dobře. Ve skupince je beta a s alfou Tatsutou mají až milenecký vztah. Jsou neustále spolu. No je to vtipné, je pozorovat. :o)) Brzy plánuji první vrh a už se nemohu dočkat, jak jeho potomci budou vypadat a jak se budou chovat.

Wixík se stal tatínkem a vrh po něm je asi doposavad nejhezčí vrh, jaký jsem kdy měla. Povahově a hlavně vzhledově totální úžasňáci. Nechala jsem si dcerku Jumanji jako pokračovatelku. Bohužel po návratu z krytí Wixík trochu narostl na sebevědomí. K tomu jsem do skupiny přiřazovala nové kluky a nebylo to moc snadné. Jeden nový samec začal napadat Tatsutu a to samozřejmě Wixík velmi zle rozdýchával a pak se během několika vteřin seběhla obrovská mela a než jsem to vše nějak rozehnala a uklidnila, tak to Wixík bohužel odnesl smrtelným zraněním. :'( Věřte, že tyhle chvíle jsou pro chovatele obrovské peklo. Přišla jsem o aktuálně nejlepšího samce, musela oddělit několik samců a člověk už má strach cokoli udělat, protože když se blbě rozhodnete, může to právě odnést nějaké ze zvířat. Je to strašný pocit. Aspoň se Wixík netrápil a já doufám, že jeho geny tu u mne budou žít dál a jeho potomky podobný incident nepotká. Mrzí mne to, broučku!

 

Odchovy: vrh J3 (8)