Jdi na obsah Jdi na menu

Jumanji of X-rats

(♥ 27. 11. 2022 - † 26. 3. 2024)

jumanji-09mes-02p.jpg

Short hair, RE lilac

(aa Bb C- dd Dg- pp Si- U- Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (24. 3. 2023)

 

otec: Geishas Wixxe (SWE) - short hair, opal

matka: Zorabell of X-rats (CZ) - wavy, satin, BE lilac

 

 K Zorabellce jsem měla v plánu hned několik ženichů a nakonec to vyhrál Wixxík, který si se Zorabellkou nejvíce sedl. Hrozně moc jsem se těšila na barvičky a moc a moc doufala, že se mi konečně poštěstí na RE lilac holčičku. Krátce po narození mláďat jsem zjistila, že je mezi holkami jediná červenooká. Vzhledem k mému obvyklému štěstí jsem pomalu přestala doufat, když tu náhle... objevila se jak na objednávku. Největší z vrhu, od mala krásná stavba těla a hlavně výsostně sytá barvička. Vlastně do teď tomu nemohu uvěřit a pořád si říkám, kdy se něco pokákne... sice měla týden, kdy byla do ruky trochu nepříjemná, ale to byl obvyklý týden, kdy to tak mláďata dělávají... a ona se z toho dostala a teď je do ruky moc fajn, hned přijde, nechá se pomazlit a hlavně je neskutečně klidná. Totální flegmatik. Tu nic nerozhází... hlavně aby bylo papání a pohoda. Trochu takový můj, již zesnulý, Totoro. :-)

Jumanji je překrásná samička, která bohužel ráda papká a díky tomu nemá úplně nejštíhlejší linii, ale není to ani nic děsivého. Má ten nejroztomilejší kukuč, slyší na své jméno a moc ráda se chodí mazlit. Ve skupince s většinou vychází, ale občas si s někým nepadne do oka a pak umí docela prudit. Svůj první vrh obstarala naprosto úžasně a i když jsem si chtěla nechat holku, nechala jsem si nakonec kluka. No a tak je možné, že si nechám z druhého vrhu přeci jen holčičku. Tato linie se mi velmi líbí, ale práce na ní ještě je. Tak uvidíme, jak to půjde dál.

Jumanji se ani po druhém vrhu nezklidnila a je zkrátka takový klasický prudič ve skupině. Vlastně si ani nejsem jistá, že jí jde primárně o pozici alfy. Spíš mi to nepřijde. Tak nějak si drží svou solo pozici a ten, kdo se jí nelíbí (což pravda většinou bývají ty dominantnější samice), tak toho umí slušně prudit. Jinak je ale pořád krásná, nádherná, slyší na své jméno a mazlení taky, když na to přijde. Jediné, co jsme si trochu vzájemně poničily, je vyndavání ven z ubikace, protože kolikrát jsem jí musela vynadat za prudění a rvačky a tak se mé ruce už z principu vyhybá. Ale jak je mimo ní, tak už se klidně nechá pomazlit a i si do ní sama bez problémů vleze. Je zkrátka chytrá a vyčůraná.

Jumanji, jakkoli byla krásná i přes své boje s faldíky, tak byla zkrátka hlavně prudička. Později už věděla, že na učritě samice nemá a tak před nimi zvolila metodu - jdu prudit a zaútočim a když mi to vrátí, tak pištím a volám o pomoc paničku a dělám ze sebe oběť. :o)) Ona je fakt neskutečně mazaná. Člověk se s ní nikdy nenutil. Bohužel na začátku ledna jsem objevila, že má Jumanji zraněnou nohu. Už jsme nepřišli na to, zda jí někdo blbě kousnul nebo se jí tam něco zabodlo, či co se vlastně stalo, ale na nože se jí udělala velká rána s ještě větším otlakem. Léčilo se to, jak to šlo... měla měsíc silná komplexní atb, pak to bylo relativně ok, ale po chvíli se to vrátilo. Dostala tedy lokální atb plus se to intenzivně čistilo... no, mohu říct, že jsme si ty 3 měsíce opravdu užily ve velkém... bohužel nic nepomáhalo a pořád se to vracelo a logicky síly Jumanji a stav nohy se pořád horšili. Nakonec byly v podstatě dvě možnosti... risknout amputaci přední nohy nebo jí uspat, protože začala mít nekrózy a bolesti. Operace by byla velmi náročná a šance, že by to dala, byly asi 20%, navíc těžko odhadnout, zda by se ve vyšším věku dokázala naučit jíst jen jednou packou, když by na druhé straně nezbyl ani pahýl... bylo to velmi těžké rozhodování, protože Jumanji je prostě jen jedna, ale oči Jumanji mi říkaly, že už toho má dost. Bojovaly jsme opravdu dlouho. A tak jsem se rozhodla jí ulevit od bolesti. Vždy bojuji, když to jde, ale tady už to bylo hodně strádání a šance na zlepšení by byly v podstatě zázrak. Krásná Jumanji mi bude vždy a vždy děsně chybět a věřím, že za duhovým mostem bude moci zase někoho škodolibě prudit. Nudit se tam nyní už nebudou. :-)

 

Odchovy: vrh R3 (5), vrh Y3 (6)