Jdi na obsah Jdi na menu

Kalea of X-rats

(♥ 13. 5. 2021 - † 21. 8. 2022)

kalea-08mes-03p.jpg

Short hair, grey

(Aa Bb C- Dd dgdg Pp Si- U- Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (12. 9. 2021, 23. 1. 2022)

 

otec: Bronte of X-rats (CZ) - short hair, opal grey

matka: Di Angolo's Florence (NL) - short hair, RE argente grey

 

Kvůli covidu a několika zrušeným pokusům o import jsem byla nucena svou grey linii spojit s wavy linií, abych udržela nepříbuznost. Tím jsem však o čistou grey linii tak trochu přišla. Když to po nějaké době konečně šlo zařídit, bylo jasné, že se opět pokusím navázat na svou grey linii a opět jí oddělit na samostatnou větev. Toto spojení je takovou první vlaštovkou tohoto plánu. Sice jsem se těšila na vysněnou BEA grey, ale základní barva grey je také překrásná a Rory tu s námi asi nebude už moc dlouho, tak jsem si ponechala její nástupnici. Stala se jí krásná a klidná Kalinka. Zatím je to ještě prcek, teprve se rozkoukává, tak uvidíme, co z ní vyroste. :-)

Kalinka je velmi milá, hodná holčička, o které ani nevíte, že jí máte. Ne, že by ráda nedrandila do padnutí v kolečku a ne že by nemusela být u každého šustnutí, ale zároveň je rozvážná a opatrná. Vše nejdříve okoukne z dálky, zváží, zda hrozí nebezpečí nebo je to ok a pak přiběhne jak ďáblík. Přijde na zavolání jména, je kontaktní, ráda se pomazlí. Ve skupince je nekonfliktní střed. Jediné mínus, které má je, že už dle předpokladu moc nevyrostla. Přitom předpoklady jsou rozhodně spíše pro větší rozměry, ale všichni sourozenci s tím bojovali již od narození. Věřím, že se to časem ještě krapet zlepší. :-)

Kalinka je absolutní zlatíčko. Velmi klidná, hodná, absolutně nekonfliktní. Přiběhne na své jméno, do ruky vleze sama. Navíc byla výbornou maminkou svého prvního vrhu a odchovala nádherná a krásně velká miminka, což mi udělalo radost. Trochu je mi líto, že ve skupince Kalinku trochu ostatní holky prohání, přitom hodnějšího křečíka člověk neviděl. Ale vysloveně jí nešikanují, tak věřím, že se to změní s průběžnými skladbami skupinek k lepšímu. :-)

Kalinka zdárně odchovala i svůj druhý vrh, opět slušný počet. A opět na jedničku s hvězdičkou. V této linii jsou zkrátka holky neuvěřitelně výborné a klidné maminky. Po návratu z miminek se její postavení zlepšilo, možná i díky jiné skladbě děvčat a ve skupince je nyní pohodový střed. Nemám k ní co nového napsat. Je nádherná, hodná, mazlivá, slyší na jméno, nekonfliktní... prostě Kalinka.

Kalince krátce po odstavu druhých mláďat začal růst v tříslech nádor. Bohužel prorostlý, operace neměla smysl. K tomu se jí zakalilo jedno oko, na které postupně oslepla. Těžko říct, zda to spolu souviselo nebo byla náhoda, že se to objevilo ve stejnou chvíli. Nádor bohužel rostl velmi rychle, sice ne směrem k močové trubici (naštěstí), ale ven... i tak ale opravdu rychle. Když měla jít na hlídání, nádor jí praskl, vypadalo to blbě, ale Kalinka se zase postavila na nohy, vypadalo to dobře... a o pár dní později nádor praskl znovu, ale tentokráte z něj už vycházela hnisající stará krev... začala bohužel sepse. A tak než by do pár dní měla obrovské bolesti a konec byl stejně neodvratný, radši jsem jí nechala uspat, aby se netrápila. Bojovala statečné a moc mi tu ten její super roztomilý kukuč chybí. :-( Dva dny velkých ztrát mých milovaných holčiček... :'(

 

Odchovy: vrh Q2 (7), vrh U2 (7)