Jdi na obsah Jdi na menu

***

Layla of X-rats

(♥ 29. 12. 2018 - † 11. 9. 2020)

layla-rok-02p.jpg

Short hair, blue

(aa Bb Cc dd PP DgDg Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (6. 7. 2019)

 

otec: Pogo Senega - short hair, opal

matka: Le Soleils Niya (NL) - short hair, lilac fawn

 

Na dceru Niyi jsem se velmi těšila, protože to je moje milý a velmi mazlivý sluníčko. Pogo je v podstatě můj nejmazlivější sameček, takže nějaká super mazlivka musela z tohoto vrhu zůstat doma. Nejdřív jsem myslela, že si nechám Lorettku, ale nakonec jsem se rozhodla pro tmavou Laylu. Její barva, stavba těla, ale i povaha se mi nakonec líbila nejvíc. Navíc hází hrozně vtipné grimasy. Jsem zvědavá, jak nám holčička vyroste a už teď se těším na její potomky.

Layla vyrostla opravdu v překrásnou a velikou holčičku. Jsem na ní moc pyšná a tak, když jsem jela do Holandska, tak jsem jí s sebou vzala na výstavu. Získala nádherných 92b ze 100, což byl velmi dobrý výsledek. Trochu mne u ní mrzí ne zcela ideální povaha. Do ruky sice chodí sama, ale občas se nebojí stisknout zoubkama. Ne, že by přímo kousla, ale ráda to zkouší. K ostatním křečíkům je převážně hodná, ale občas má dominantní sklony. Nechápu, kde se to v ní vzalo, když její rodiče jsou dva moji nejhodnější křečci vůbec. Ale to se nedá nic dělat a budu s tím pracovat a vše vylepším. Třeba jí zkrotí potomstvo.

Layla si na první vrh hned dopřála a pokořila můj dosavadní rekord! Porodila neskutečných 11 miminek! Nakonec jich odchovala 10, což je neskutečný výkon. Navíc opravdu nádherná a obří mláďata. Mláďata si trochu víc hlídala, jak jsem předpokládala, ale nic strašného. Jinak je to zvídavá holka, na zavolání přijde, pak nenápadně jakože se pokusí stisknout a pak se v klidu nechá vzít do ruky a mazlit. Ale nic dlouhýho, vše radši zkoumá.

Druhý vrh byl asi odměnou za ten první a Layla měla jen 3 mláďátka. Přišlo mi, že to sama nechápe a trochu dávala najevo, že to je takhle nuda. Nicméně po tomto vrhu se stala Layla ještě o něco teritoriálnější. Ne že by se nenechala vzít na přímo do ruky a že by hned kousala, ale aby si štípla, si příležitost nenechá ujít. Jinak je to stále krásná a velká dáma s luxusně tmavou barvou.

Layla jednoho dne začala náhle dávat hlavičku na stranu a klopit na stejné straně i ouško. Myslela jsem, že to bude zánět ucha nebo mrtvička. Léčili jsme to dlouho různými atb, ale nic z toho nezabralo. A tak to bohužel vypadalo na nádor čelisti. I když měla Layla období, kdy jsem se s ní už loučila, tak to nakonec rozdýchala. Naučila se s tím žít, bolesti neměla. Několik měsíců se nic nedělo, až jí začaly najednou vyskakovat další nádory po těle. Zřejmě už to vše kolovalo v krvi a uzlinách. :-( Ale babička se držela statečně. Osudným se jí až stal jeden nádor na mléčce, který jí prasknul a společně s abscesem vytvořil Layle do těla neskutečnou díru. Ačkoli se Laylinka tvářila, že jí to nevadí, tak když se rána nezatahovala a naopak se zvětšovala, nechala jsem jí uspat. Nechtěla jsem, aby to došlo k nevyhnutelnému bolestivému konci. Měla neskutečně tuhý kořínek, prdelka moje statečná. Nechť je jí země lehká! :-(

Odchovy: vrh O (10), vrh V (3)