Jdi na obsah Jdi na menu

***

Le Soleils Niya

IMPORT HOLANDSKO

(♥ 18. 4. 2018 - † 29. 12. 2019)

niya-4mes-01.jpg

Short hair, lilac fawn

(Aa bb CC dd Pp DgDg Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (30. 6. 2018)

 

otec: Le Soleils Buddha (NL) - short hair, dark beige

matka: Le Soleils Vanilla Sky (NL) - short hair, BE argente

 

Niya je nejkontaktnější ze všech holanďánků. Jak jdu okolo, tak hned kouká, co se děje a sama si leze do ruky. Ráda se mazlí. Povahou mi přijde stejně úžasná jako Carolínka. Navíc je opravdu překrásná, taková moje hodná princeznička. :-)

Už od začátku mi Niyuška přirostla k srdci a ani později nezklamala. Je velmi kontaktní, přiběhne na zavolání jejího jména a hned se sápe na opusinkování do ruky. Je velmi klidná, hodná a rozvážná. Má krásná kukadla, barvu, stavbu těla... prostě pro mne je dokonalá. Budu k ní vybírat jen samečky s nejlepší povahou, aby se udržela i do budoucna.

Niya je opravdu klidné zlatíčko. Velmi kontaktní, hodná jak k lidem, tak především ve skupině k ostatním křečíkům. Až se občas divím, že s takovým klidem zvládá dominantnější povahu Luny. Prostě je taková hodná duše. Je výbornou a pečlivou maminkou. Pro mne je to prostě moje zlatíčko a už se těším, až si nechám její dceru.

Niya jako totálně nekonfliktní křečík, který vždy spojí dokonale novou skupinku, tak často měnila své spolubydlící. Do každé skupinky postupně přinesla harmonii a klid a já věděla s klidem, že se v tomto na ní mohu spolehnout. Nechala jsem si po ní vysněnou dceru - krásnou Laylu, které oproti mamce je poměrně dominantní samicí a vůbec nechápu, kde se to v ní vzalo.

Niyuška je prostě zlatíčko všech zlatíčko. Přijde na zavolání svého jména, neustále se dožaduje mazlení a braní ven do ruky. Opravdu dělá čest campbelláčkům. Ona je přesně předobraz toho, jak bych v budoucnu ráda, aby vypadaly moje odchovy.

Smrt Niyi přišla naprosto záhy a nečekaně a já vůbec nechápu, co se stalo. Niya byla celý život zdravá a kromě prvního vrhu, který jí hodně vyčerpal a byla opravdu kost a kůže a bála jsem se o ní, s ní nikdy nebyly jediné potíže. Usnula nicméně spokojeně v pelíšku a ráno už se neprobudila. Není to špatná smrt, ale přeci jen trochu dříve než bych očekávala. Je mi to moc líto. Děsně mi tu ty její kukadla chybí, stejně jako můj nejvěrnější mazlíček... :-(

 

Odchovy: vrh I (8), vrh L (5)