Jdi na obsah Jdi na menu

Lemony of X-rats

(♥ 28. 5. 2021 - † 19. 8. 2022)

lemony-09mes-02p.jpg

Short hair, black, silvering

(aa BB Cc Dd Dg- PP sisi Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (17. 9. 21, 28. 2. 22)

 

otec: Orfeo of X-rats (CZ) - short hair, satin, albino

matka: Zuri of X-rats (CZ) - short hair, black, mottled, silvering

 

Lemony jako potomek tatínka Orfíka je takový malý zázrak. Když se narodila, jejich tatínek oslavil 2 roky a 1 týden. Bylo jasné, že když už se podařilo, určitě něco zůstane doma. Od začátku jsem se hodně zakoukala do strakatého brášky a měl mírně navrch, ale Lemony byla také silný favorit. Má totiž stejně barevný čumák jako měl můj černý kluk Fenrýsek, jen v té bílé tvářičce má ještě jeden černý puntík. Je to děsně roztomilý. Čekala jsem na povahu, kterou měli oba stejně úžasnou. Nakonec rozhodla nemilá hra osudu, když bráška z neznámých důvodů oslepl a já ho tedy raději do chovu nevyužiji. Moc mne to mrzí. Avšak Lemony je úžasná princezna a já jsem za ní nesmírně ráda! :-)

Z Lemony vyrostla opravdu nádherná samička krásné stavby těla. Nezahálí ani skvělou povahou. Slyší na své jméno, většinou je první u dvířek, je velmi kontaktní. Moc ráda se mazlí, ale samozřejmě zvědavost je také velmi silná vlastnost a tak se někdy mazlí a někdy chce více zkoumat. Patři ke středně aktivním křečíkům. Ve skupince je nekonfliktní, zdá se, že i roztržky mezi ostatními vysloveně nemá ráda a radši se vyhne na hony daleko. Myslím, že až bude starší, bude mít ráda svůj klid. Ale uvidíme, zatím je to mladá a velmi nadějná slečna.

Z Lemony se nakonec vyklubala alfa samice, za což, spíše než povaha, může její velikost. Je to asi doposavad moje největší samice. A protože ráda papá, tak i bojujeme se špíčky navíc. O svůj první vrh se postarala po úvodní nervozitě a panice velmi dobře a dala opravdu nádherné křečíky, za což jsem moc ráda. I když jsem doufala, že zůstane černá a nebude stříbrovatět, tak už v devíti měsících a těsně před svým druhým vrhem ukázala první bílé flíčky v kožíšku. No, když už, tak doufám, že vybělí co nejvíce. :-) Po mláďatech se stala trochu dominantnější vůči ostatním křečíku, ale v dobré míře a jinak jí zůstala ona klidnost a spíš to, že chce mít klid sama pro sebe.

O druhý vrh se Lemony už postarala jako profesionálka a s naprostým klidem. Vyklubalo se plno krásných miminek a dva z nich nakonec museli zůstat doma. :-) Lemony se po druhém vrhu neskutečně změnila povahově... dominance vypršela, Lemony zlenivěla, ale hlavně absolutně nechce cokoli řešit. Větší salámista snad už ani nemůže existovat. Dobrovolně se ujala ve skupince poslední pozice a naprosto si to užívá. Zůstala i nadále stejně velkým mazlíčkem, ale díky total flegamtickému přístupu v ruce leží jak jeden velký knedlík a nechá se mazlit do padnutí. Je neskutečná.

V srpnu bohužel musím odjet na měsíc pryč a tak bylo potřeba najít hlídání pro všechny mé křečíky. Musím říct, že to je velmi náročné, ale podařilo se najít úžasné lidi, kteří jsou ochotní mi pohlídat různý počet křečíků. Lemony jela se svou partičkou na hlídání, vše bylo v pořádku před cestou, během cesty i po cestě... nicméně pár hodin po příjezdu na hlídání mne čekala nemilá zpráva a to, že Lemony byla nalezena v boxu mrtvá bez zjevné příčiny. Šok to stále je pro všechny zúčastněné strany... pro mně dosti devastující... :-( Asi k tomu nemohu aktuálně napsat více... prostě můj připálený knedlík už není. :'(

 

Odchovy: vrh S2 (5), vrh X2 (6)