Jdi na obsah Jdi na menu

Luna's Little Ewoks Tiny Tina

IMPORT NĚMECKO

(♥ 9. 2. 2022 - † 3. 8. 2023)

tina-1rok-01p.jpg

Short hair, blue beige

(Aa bb CC dd Dgdg pp Sisi Uu SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (20. 6. 2022)

 

otec: SIU Generi Penutbutter (DE) - short hair, BE lilac

matka: Campbells vom Asterlauf's Chayenne (DE) - short hair, beige grey

 

Tina byla zkrátka láska na první pohled... aneb když se zeptáte chovatele, jestli by pro vás neměl černookého kluka, pošle fotky volných křečíků a vy si vyberete červenookou holčičku, protože má tak děsně roztomilý čumáček! :o))) Tinka je opravdu neskutečně rozkošná a já jsem za ní moc vděčná, protože po ní samo byla velká poptávka. Doufám, že se tady s holkami dobře zabydlí a bude mou velkou posilou do grey linie. :-)

Tina už dorostla a konečně k ní mohu něco napsat... teda dorostla... skutečně zůstala docela "tiny", tedy drobná, ale naštěstí to zavčas dotáhla na minimální váhu. Povahově k lidem je to totální zlatíčko. Slyší na své jméno, ihned přiběhne, vecpe se do ruky a nechá se mazlit. Ráda při tom i využije možnosti průzkumničit. Celkově je to spíše aktivnější holčička, ale nic přehnaného. K holkám je to trochu složitější... je dosti dominantní a nesnese neuposlechnutí. Nechápu to, ale od mala nemá vůbec respekt ke starším, větším, menším, zelenějším... prostě k ničemu. Okamžitě dá všem najevo, kdo tady velí a to tak zostra, že i mé dominantní samice jen čučí s otevřenou pusou a nezmůžou se na nic. Je to zkrátka střela. Ale jakmile jí "smečka" poslouchá, tak je vše v pořádku a musím uznat, že v její skupině panuje totální klid a pohoda. Takže proč ne. Jsem ráda, že zvládla mé věčně rozhádané holky. :-) Ale samozřejmě uvidíme, jak s kartami zamíchá zkušenost s mláďaty.

Tina už má touto dobou za sebou dvoje mláďátka a já musím říci, že je výborná matka. Oba větší vrhy odchovala jak nic. Také během té doby dorostla do krásné střední velikosti. Její dominance k ostatním ve skupince stále trvá, ale je pravdou, že po mláďatech je vždy trochu mírnější než opět načerpá síly a celkově mi přijde její chování více promyšlené. Je tvrdá, ale dobrá velitelka. Její potomci jsou moc fajn jak stavbou, tak povahově a opravdu vždy překrásné barvičky. Pokaždé to však vyšlo tak nějak divně, že jsem si po ní nenechala žádné mládě. A když osud ještě zahýbal s dalšími plány, rozhodla jsem se konat a po dlouhé době zkusím Tinu do třetice jako maminku. Sil má na rozdávání, je ve výborné kondici, mám pro ní nádherného samečka... tak snad to klapne a už ode mne bude mít zasloužený důchod.

Týnka zvládla skvěle i poslední třetí vrh a ve výborné kondici je spokojená ve skupince. Už zmoudřela, opustily jí šéfovací manýry a je v ní nyní až takový zenový klid a mír. Je uprostřed hierarchie, nic neřeší a chce mít klid, ale když je potřeba někomu připomenout správné chování, tak s přehledem udělá a jde si zase po svym. Musím říct, že nyní ve skupině funguje jako stmelovací a takový pevný bod. Nemůžu si jí vynachválit. Chodí se mazlit, slyší na své jméno a je stále stejně roztomilá a krásná.

Někdy se ráno vzbudíte a zkrátka vás čeká šok a vůbec nechápete. Dnes jsem našla Tinu mrtvou. Poslední 3 dny se bohužel Galaxy bez absence alfy Hakuny začala vytahovat a prudit Tinu, která si to samozřejmě nechala líbit a snažila se Galaxy nějak vrátit do starých kolejí a klidu. Nebylo to nijak hrozné, ale pošťuchování bylo. No a zřejmě při jedné takové události musela Tina spadnout za poličku. Domnívala jsem se, že je tam místa dost, aby kdokoli vylezl ven a už to tam mám dlouhou dobu a nikdy ani náznak problémů, ale tady se zkrátka něco stalo a Tinu jsem za poličkou našla mrtvou. Přitom ještě večer byla v pohodě. Zranění neměla, žádné náznaky nějakého jiného problému. Moc mne to mrzí, ještě se mi to nikdy nestalo. Bohužel takové chyby se čas od času stanou a velmi velmi mrzí. Sebevíc se člověk snaží různé scénáře předvídat, ne vždy to dokáže. Moc mi to mrzí. Tina byla teď suprová a má oblíbená holčička a obávám se, jak nyní bude fungovat skupina bez ní. :-( No, je to hrozný šok a bolest. :'(

 

Odchovy: vrh D3 (8), vrh E3 (6), vrh M3 (5)