Jdi na obsah Jdi na menu

***

Míša Senega

(1. 8. 2017 - † 13. 10. 2019)

misa-21mes-01.jpg

Wavy, satin, RE lilac

(aa Bb Cc dd pp DgDg sasa wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (11. 4. 2018, 5. 4. 2019)

 

otec: Male 1 / Import 2 (DE) - short hair, RE argente, platinum

matka: Female 2 / Import 1 (DE) - short hair, satin, agouti

 

Míša je neskutečně hodný sameček. Díky své satén srsti takový pravý medvídek Míša kulička. :-) Hodně rád spí, ale jak se probudí je to pravý atlet. Miluje běhání v kolečku. V ruce je velmi klidný, nechá se velmi rád drbkat a i nějaký ten úplatek si v ruce sní. Míša pochází po obou rodičích importovaných z Německa. Linie je známá pro svou fantastickou velmi přátelskou povahu a já to mohu jen a jen potvrdit. Navíc se později díky prvnímu jeho vrhu ukázalo, že i když to není moc patrné, tak má Míša zbarvení RE lilac a ne dove (tyto barvy si jsou poměrně dost podobné).

Míša je opravdu úžasný křečulda. Je krásně stavěný, velký, se super srstí a barvou, ale jeho největší předností je povaha. Je to opravdu zlatíčko, které si můžete kdykoli vyndat do ruky a on se nechá hodiny hladit a mazlit. U dětí je neskutečně oblíbený pro svou klidnou a mazlivou povahu. Jednou se mu trochu zanítila pachová žláza a já mu to musela vymačkávat, což mu rozhodně nebylo příjemné, ale on si vše nechal líbit a ještě mi u toho olizoval ruku. Prostě miláček.

Míša je pro mne opravdu předobraz úžasného campbelláčka. Velmi klidný a hodný. Velký mazel, který se i postupně naučil na své jméno. Měl neskutečnou trpělivost i s těmi nejmenšími dětmi a stále byl aktivní do posledních dní. Bohužel se zřejmě od myší nakazil infekčním průjmem, se kterým bojoval několik týdnů velmi statečně. Bohužel nakonec ho boj zcela vyčerpal a pohltil a mne tak opustil můj první campbelláček, který mne přesvědčil, že tento druh nejenže není kousavý a nezajímavý, ale naopak se jedná o vůbec nejlepší křeččí druh z mého pohledu. Za to ti, Míšo, moc děkuji a ani nevíš, jak se mi po tobě už teď stýská! :-(

Odchovy: vrh A (5), vrh B (7), vrh C (6), vrh I (8), vrh P (2)