Jdi na obsah Jdi na menu

***

Mithrill

(31. 8. 2017 - † 16. 6. 2020)

img_0024.jpg

aymara pruhovaný, kobaltová 2F edged

 

otec: zelený 2F edged (štěpitelný na tyrkys a ino)

matka: kremino

 

Na Mithrillku jsem si musela nějakou dobu počkat, ale vyplatilo se a jsem za to moc ráda. Už od prvního dne byla mnohem víc zvyklá na lidskou společnost. Netrvalo to moc dlouho a během chvilky si Mithrillka chodila pro hlazení, drbání a dokonce pusinky. Na uvítanou mně veselým cvrlikáním zdravila. Musím říct, že si mně rychle omotala okolo prstu. :-) Nemluvě o tom, jak krásná princezna to je!

Mithrillka se s Dráčkem Modráčkem seznámila velmi rychle a snadno. Teď už bez sebe nedají ani ránu. Jeden brání druhého a společné ležení a spokojené cvrlikání je krásné pozorovat. Pro mne to bohužel aktuálně znamená, že mně Mithrillka odšoupla na druhou kolej. :o)) Žárlím jen trošičku... Nicméně věřím, že se situace ustálí a zase si nechá pírka načechrat i ode mne. Pokroky tu jsou. Už mi zase jí z ruky, před rukou neuhybá a nechává se trochu strnule pohladit. Tak teď už jen ta trpělivost. :-)

Mithrillka byla výborná maminka a s Dráčkem Modráčkem vytvořili neskutečně silný pár. Díky tomu odchovali mnoho krásných mláďat. Ani jsem všechna nestihla zapsat. Dokonce se vzdala jednou snůšky, aby pomohla nakrmit zraněného partnera. Byli vskutku neskuteční a byla krása je pozorovat a mít je. Doma jsem je mít nemohla, ale naštěstí to šlo u mne v práci. Časem se však stalo, že jsem odešla na mateřskou a bohužel jsem si je nemohla vzít s sebou. Měsíc po mém odchodu Mithrillka nečekaně a záhy umřela. Nevím stále důvod a zřejmě tato smrt nebude nikdy objasněna. Mrzí mně to děsně moc, ani se mi o tom nechce psát. Modráček následně neustále Mithrillku volal, hledal, přestával jíst a vypadalo to bledě. Pro jeho dobro jsem mu našla nový domov ve voliéře dalších aymárek, kde si snad najde novou partnerku a zapomene na chmury tohoto světa. Bude se mi po nich moc stýskat.

 

Snůška A (8.6.2018) - 1x F kobaltová, 1x M mauve 1F edged

Snůška B (9.10.2018) - 2x F mauve, 1x M mauve 1F edged

Snůška C (31.12.2018) - 1x F mauve, 1x M tyrkysový 1F edged

Snůška D (8.7.2019) - 1x F tyrkysová