Jdi na obsah Jdi na menu

Moira of X-rats

(♥ 10. 2. 2023 - † 19. 7. 2023)

moira-04mes-02p.jpg

Short hair, dark grey

(A- Bb C- Dd dgdg Pp Sisi U- Sa- WaWa)

 

Test na cukrovku: pozitivní (22. 6. 2023, 23. 6. 2023)

 

otec: Quinto of X-rats (CZ) - short hair, agouti, silvering

matka: LLE's Tiny Tina (DE) - short hair, blue beige

 

Tina, maminka Moiry, je zasloužilá maminka. Když měla první dva vrhy, vyšlo to tak, že jsem si po ní ani z jednoho vrhu nikdy nenechala a schovala si z každého vrhu nějaké kluky. Jenže jako vždy (ne)jen v chovatelském světě osud vše mění a tak kvůli několika okolnostem jsem se rozhodla udělat výjimečně třetí vrh. Tina byla vždy super maminka a je ve výborné kondici a doufala jsem, že to konečně vyjde tak, abych si už něco nechala. A pak se narodilo 5 úžasňáků, z toho 4 holčičky. Tina věděla, že chci holčičku. Bylo těžké si vybrat, favoriti byli hned 3. :o)) Ale nakonec vyhrála tmavá Moirinka. Přeci jen dark grey je má velmi oblíbená barvička. Moira je tak nástupce již třetí holčičky v této barvě. Zatím je to hodné, krásné a bezproblémové mimčo, uvidíme, co ze slečny vyroste. :-)

Moira narostla ve velkou holku. Je to docela legrace, protože její máma byla od mala drobnější (proto i to jméno), ale časem dorostla tak akorát. Moira to vzala rovnou hopem a od mala je větší a už jí to zůstalo. Povahově je velký kliďas a pohodář. Má ráda svůj klid, ale i nejlepší kámošky ségru Miffy a Vitaliu. Ke křečíkům je pohodová, ale je znát, že časem by mohla být moudrá a klidná alfa. Některé výše postavené samice si na ní dávají pozor. K lidem je mazlivá a kontaktní. Vydrží klidně ležet a nechat se drbkat. Navíc má neuvěřitelně sytou barvu a je to opravdu krasavice.

Tak bohužel mne čekalo velmi nemilé překvapení, když testy na cukrovku před krytím ukázaly velmi vysoké hodnoty cukrovky. Absolutně nečekaně a bez očividných příznaků. Pro jistotu jsem Moiru oddělila od skupiny, abych viděla, zda více pije a měla jistotu, že nesní něco opravdu hodně sladkého, což by hodnoty mohlo zkreslit. Poté hodnoty nebyly tak vysoké, ale přesto... jasná cukrovka. Je to po mnoha letech ojedinělý výskyt cukrovky v mém chovu. Mrzí mne to a samozřejmě Moira nebude použita dále v chovu. Budu linii pozorovat dále, chovatelé byli informováni a já doufám, že to byl ojedinělý výskyt. Achjo... takový miláček. :'(

Bohužel jak testy ukázaly, cukrovka byla velmi silná a konec přišel velmi záhy. Pro mne doposavad cukrovka s asi nejrychlejším koncem. Moc mne to mrzí a Moira tu moc chybí, ale jsem ráda, že se už netrápí.

 

Odchovy: nebudou