Jdi na obsah Jdi na menu

Nissa of X-rats

(♥ 15. 6. 2021 - † 23. 2. 2023)

nissa-09mes-01p.jpg

Wavy, satin, dove, silvering

(aa Bb Cc Dd Dg- pp sisi sasa wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (29. 3. 2022)

 

otec: Orfeo of X-rats (CZ) - short hair, satin, albino

matka: Cookie of X-rats (CZ) - short hair, BE argente, silvering

 

Z tohoto vrhu jsem si chtěla nechat určitě kluka, ale pak se tam narodila Nissa. :o)) Poprvé barva dove a ještě ke všemu v saténu. Nejtmavší barvička ještě ztmavená efektem saténové srsti s červenýma očima. Navíc je to taková nezastavitelná raubířka. Přitom kamarádská, nechá se pomazlit. Kdo by jí mohl odolat? Doufám, že vyroste natolik, aby mohla mít miminka. Přeci jen celý vrh byl drobnější a Nissa byla druhou nejmenší. Věřím, že to ale zmákne a když vše bude, jak má být, třeba se dočkáme i dalších potomků. :-)

Nissa je velmi aktivní a velmi zvídavá holka, jak bývá u saténků zvykem. Avšak v ní je něco, co neustále všechny rozčiluje a přináší to neklid do skupin. Stále jí šoupu k různým holkám a dřív nebo později to vždy rozpoutá rvačky v celé skupince. Osobně si myslím, že je to neklid, který v sobě má a který všechny znervózňuje, až to vyeskaluje. Sama by se potřebovala uklidnit a v klidu dorůst. Zatím je na svůj věk stále velmi malá a proto jí ponechám více času a uvidím, zda s ní miminka vůbec budou. Byla by to velká škoda, ale zatím na to nemá fyzicky, ani psychicky. O to větší škoda, když se z ní nakonec vyloupl velmi hezký wavy satének!

Nissu jsem kvůli výše zmíněným problémům dala na samotku a začaly se dít divy. Nissa se uklidnila, začala krásně nabírat a dodělala se z ní opravdu krásná slečna. Až mne zarazilo, jak rychle tato změna proběhla, což je krásná ukázka toho, jak stres dělá hrozně moc. Jsem ráda, že jsem se rozhodla risknout její samotu, která jí naopak přinesla jen dobré věci a uvidíme, jak to půjde dál, až si k ní budu moci nechat její dceru a zkusím je opět zařadit do skupinky. Věřím, že by to mohlo vyjít a pokud ne, holt budou spolu. Tak teď ještě aby klaplo krytí.

Po Nisse jsem si nechala dceru hned z prvního vrhu - krásnou zlatavou Tenarku. Společně jsem je přidala do trochu pozměněné skupinky a už je vše v pořádku. Nissa se i po miminkách uklidnila a tak je nyní soužití naprosto bez problémů. Mám z toho velikou radost. :-) Jelikož miminek bylo dost, nechám jí trochu delší pauzu než budou druhá mimča.

Nissa odchovala skvěle i svůj druhý vrh a ve skupince je nadále bezproblémová. Její největší kámoška je Florinka. Povahově je totální zlatíčko. Slyší na své jméno, hned přijde a cpe se do ruky. Moc ráda se mazlí. Když porovnám, jaká byla střela za mlada, tak teď už je to rozumná, klidná dáma. Jen teda začala velmi silně stříbrovatět. Když už, tak mám radost, že je to až tak, že má už hřbet zcela bílý. Ten kontrast společně se saténovou srstí je moc hezký, jen se mi to špatně fotí. :-D

Nissunka byla od mala menší holčička a její malé tělíčko dostalo dost zabrat po dvou velkých vrzích. Začala stárnout trochu dříve neř by se mi líbilo, ale logicky k jejímu životu. Krátce před smrtí jsem jí ještě dala sólo, protože jí některé holky začaly trochu obtěžovat. Docela se sebrala, nabrala, zesílila, ale kámoška Florinka jí chyběla. Tak jsem jí zase vrátila do skupinky a za pár dní spokojeně umřela vedle Florinky při spánku. Bude mi tu ten malý skříteček moc chybět. :'(

 

Odchovy: vrh T2 (7), vrh A3 (6)