Jdi na obsah Jdi na menu

Nox of X-rats

(15. 6. 2021 - † 25. 11. 2022)

nox-14mes-02p.jpg

Short hair, satin, black, silvering

(aa Bb Cc Dd DgDg Pp sisi sasa Wa-)

 

Test na cukrovku: negativní (10. 5. 2022)

 

otec: Orfeo of X-rats (CZ) - short hair, satin, albino

matka: Cookie of X-rats - short hair, BE argente, silvering

 

Po Orfíkovi jsem si určitě chtěla nechat nějakého samečka. Z vrhu L2 byla možná jen holka a tak to bylo jasné. Vrh N2 překvapil širokou paletou barev a především vysokým počtem saténků. Doufala jsem, že budou wavy, ale bohužel se to tak nakonec netváří. I tak jsem se rozhodla si stále ponechat kluka. Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, zda RE lilac jako zakladatel mé wavy linie Míša (též má oblíbená barva) nebo poprvé u mne narozený černý satének. Noxíkovi jsem nakonec neodolala. Měl ze všech nejhustší kožíšek, trochu čertovský pohled a hlavně super povahu. Hodný, spíše zdrženlivý, ale když mu dá člověk prostor, tak se zablýskne v očích a už řádí. :-) Doufám, že vyroste v pěkného kluka a bude dělat čest svému tatínkovi.

Noxík roste v opravdu pěkného, ačkoli dle očekávání menšího samečka. Má krásnou hlavu, oči, nosánek, ouška, srst... ale hlavně úžasnou povahu. Ve skupině bezproblémový, s klukama velký kámoš. K lidem se to má tak, že se jen zavolá jeho jméno a už běží ke dvířkám na oblíbený můstek, sám si vleze do ruky, kde je velmi klidný. Bere to jako hlavní pozorovatelnu. On totiž ze všeho nejradši furt všechno pozoruje. :-D Je to opravdu miláček a jsem moc ráda, že jsem si jeho i sestru nechala.

Noxík už je dávno dospělý kluk a nic se u něj nezměnilo. Je to velký mazílek, velmi kontaktní klučina. S klukama je naprosto za dobře. Naopak je celý špatný, když se skupinka zeštíhlí jen na pár jedinců, to nemá rád. Začne pak hubnout. Ale když jich je tak akorát nebo víc, tak je naprosto spokojen. Má okolo sebe dost kožíšků, na které se může nalepit a spinkat s nimi. A pořád má tak neskutečně rozkošný ksichtík. Jen nám začal stříbrovatět, ale po pravdě se na to nesmírně těším. Pandičky mám ráda. :-)

Noxík se stal krátce po sobě hned dvojnásobným otcem krásných vrhů a pokaždé se podařilo po 8 kouscích. Ačkoli jsem si žádného potomka nenechala, geny budou pokračovat u jiných chovatelů i v zahraničí. Noxík se sám o sobě nezměnil, ale kluci ho začali brát vážněji a začali ho docela prohánět a šikanovat. Nakonec jsem Noxíka přehodila do jiné skupinky, kde už je mu lépe a zase nabírá na váze a snad už to bude dobré. Je to prostě dobrák, který už ale teoreticky může být věkem konkurencí.

Noxíkovi se nakonec podařilo stát dvojnásobným tátou a to pokaždé s krásnými 8 potomky! I když si užil, tak jeho skvělá povaha byla stálá a ve skupince stále dobře vychází. Naštěstí ho v druhé skupině už nikdo neproháněl, ale celkově je skupinka rozhádaná a docházelo tam k soubojům. Noxík se tak většině stranil a přišel mi, že ej z toho takový nějaký špatný, i když jemu nikdo nic nedělal. Ale byla jsem vedle, zřejmě měl nějaký zdravotní problém, který jsem nedokázala odhalit. Bohužel jsem ho už našla jen mrtvého, nikdo mu neublížil a já si ničeho nevšimla, i když jsem ho před pár dny důkladně prohlížela. No, mrzí mně to. Moc. Ale víc s tím bohužel nenadělám, pitva nebyla možná. :-( Bude mi tu chybět, brouček jeden.

 

Odchovy: vrh B3 (8), vrh D3 (8)