Jdi na obsah Jdi na menu

***

Olda Skrami

(♥ 18. 2. 2018  - † 2. 11. 2019)

olda-9mes-02.jpg

Short hair, Sg, black eyed argente

(Aa bb CC Dd PP DgDg Sasa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (8. 4. 2018)

 

otec: Cliff by Unicorn - short hair, chocolate

matka: Kisha Skrami - short hair, BE argente

 

Oldovi jeho jméno opravdu padne. Je to velmi milý a hodný klučík, zatím prďolka, který se u nás rozkoukává. Od začátku byl trošičku nerváček, co se týče ostatních křečků, ale nakonec se po změně složení klučičí skupinky, uklidnil. I tak je to ale spíše aktivní, běhací křečík. K lidem je hodný, nekouše, ale více mu říká akční dovádění. Je s ním legrace. :-)

Olda není úplně velký křečík, ale rozhodně není ani malý. Tak akorát a atletické stavby těla, správného staršího typu Campbella. Má krásnou sytou barvu a já už se těším na jeho potomky.

Olda se nakonec jako většina mých prvních kluků nesnese s žádným jiným samcem a tak žije sám. Neřekla bych o něm, že je mazlivý, ale zároveň není teritoriální a nikdy mne nekousl, ani se o to nesnažil. Prostě jen utíká a když už je v ruce, tak šmejdí, co to dá. Je to zvědavka a trochu zrychlenější křečík, který využije každou chvíli ke zvyšování své fyzičky. Kolečko má moc rád, ale ještě radši běhá po boxíku a v nebo nejlépe na prolejzačkách. K samičkám se chová naprosto ukázkově... je sebejistý a přesto velmi galantní. A díky tomu má již několik potomků. Vždy po šesti kouscích. :o))

Oldovi se objevil nádor pachové žlázy v roce a 3 měsících. Byl velmi zvláštní, jelikož rostl ven a ne dovnitř a tak se mu na bříšku vytvořil velmi prazvláštní terč. Veterinářka doporučila do toho nesahat, jelikož se to stejně nedá celé odoperovat a situaci by to jen zhoršilo. Bála jsem se, že bude Olda reagovat jako většina křečků na takovou situaci - tedy, že si to ukouše. Ale nestalo se ani jednou. Pečlivě se o něj staral a díky tomu dokázal žít opravdu velmi dlouho. Bohužel cca po půl roce ho nádor dohnal. Umřel tiše ve spánku bez jakýkoliv náznaků předem.

Odchovy: vrh F (6), vrh CH (6), vrh K (6)