Jdi na obsah Jdi na menu

Pipin von den Ravensbergen

IMPORT NĚMECKO

(♥ 15. 8. 2020 - † 29. 9. 2022)

pipin-07mes-02p.jpg

Short hair, blue fawn

(Aa Bb CC dd Dg- pp SiSi SaSa WaWa)

 

Test na cukrovku: negativní (8. 1. 2021)

 

otec: Mats von den Ravensbergen (DE) - short hair, blue beige, platinum

matka: Kaja von den Ravensbergen (DE) - short hair, RE lilac

 

Vzhledem ke koronavirovému období je nyní velmi těžké získat jakékoli zvíře z ciziny. Vyhořel mi velký jarní import a můj chov se díky tomu ocitl na kraji udržitelnosti. Musela jsem spojit všechny 3 mé nepříbuzné linie, abych to zvládla. Takže jakmile se otevřely hranice, vyjednávala jsem nové možnosti. Původně jsem si měla přivést jeho nevlastního brášku o nějaký ten měsíc dřív, ale vrh bohužel nakonec nepřežil a tak jsem musela čekat na další možnost. Tady už jsem štěstí měla. Dokonce 3 samci byli bez znaku platinum, na který se nechci zaměřovat. I když jsem trochu více chtěla barvu RE lilac, tak nebyla šance. Sameček byl překrásný a chovatelka si ho logicky nechala. Stejně jsem ale v duchu stále vedla boj, protože stavbou se mi více líbil blue fawn kluk. A tak to chovatelka rozhodla za mně a Pipin mohl k nám. Že to nebude lehké, jsem věděla, ale že to bude až tak obtížné jsem opravdu netušila. Po několika zrušených transportech se s chovatelkou podařilo spojit s jinými chovateli a ti nám vypomohli. Pipin se tedy přes 3 lidi dostal až ke mně. A jsem za to nesmírně vděčná. Další německý import s jinou chovatelkou nevyšel kompletně. Nejen že akutně potřebuji novou krev, ale podařilo se mi získat opravdu velmi kvalitní linii od velmi milé chovatelky. Pipin je sice trochu vyžraný obřík, ale neskutečně roztomilý. Už se těším, až se více seznámíme. :-)

Neumím si představit jiného křečíka, na kterého by jméno Pipin sedlo tak skvěle. Je to velký sympaťák, krásné stavby těla a hlavně kukadel. Barva je na mne více oranžovější než by měla být, ale to jsou jen malé niance. Je tak středně akční, budoucí aspirant na alfu. Slyší na své jméno, k ruce přijde a nechá se hned vzít, v ruce se klidně nechá pomazlit, ale průzkum je též důležitý! Ve skupince se zatím drží ve středu hierarchie, ale vidím na něm, že by byl rád vůdce, ale na velkého Vigga si zatím netrumfne. Přesto to akceptuje a v kleci nedělá problémy. Chápe, kde je jeho aktuální místo a vyčkává na svou šanci. Snad to tak bude i po jeho prvním krytí.

Shodou okolností se Pipin velmi brzy stal několikanásobným tatínkem. Zatím si drží přesnou laťku 8 mláďat na vrh. A dává opravdu překrásná mláďátka! Jsem z nich nadšená. :-) Po krytí mu samozřejmě jako každému trochu narostl hřebínek a teď to i vychází tak, že se střídají v klučičí partě s Viggem, protože vždy aspoň jeden z nich kryje a tak, když je ve skupině Viggo, vedoucí je on, když je tam Pipin, tak Pipin. Zajímavé nejspíš bude až se zase po nějaké době potkají... no, uvidíme. Nicméně Viggo už trochu začíná stárnout a myslím, že Pipin už si definitivní postavení uhájí. Pipin dokud je se samičkou, tak je ve výborné kondici, ale jak je déle jen s klukama, tak se začne přecpávat jídlem a je těžké u něj udržet nějakou vhodnou kondici. Je z linie, která k tomu má trochu předpoklady, ale zatím se nám to daří jakš takš držet na uzdě. Jinak je to moc fajn kluk.

Pipin už je senior, ale moc tomu nenasvědčuje. Je stále vitální, pohodář. Dlouhé měsíce byl silným alfou ve skupině, kam jsem si díky tomu mohla dovolit dávat ty zlobivější kluky a měla jistotu, že je Pipin adekvátně umravní a bude klid. Musím říct, že odváděl skvělou práci, klobouk dolů před některými testosteronovými mladíky, s kterými se musel utkat a vždy to dopadlo dobře a bez úrazu. Jeho roli teď převzal jeho maličký syn Hachiro. Ten se naopak zraňování a mírné šikany moc nebojí, takže dle toho i dopadly ouška Pipina (pokousané). Pipin se s tím dlouho nemohl smířit a proto i tyto silnější boje. Nyní už ale pochopil, že musí ustoupit mládí a přijde mi, že si začíná užívat to, že má mnohem méně práce. Jeho náznaky obezity se díkybohu podařilo udržet na uzdě a myslím, že je akorát. Dělá mi opravdu radost a je po něm mnoho krásných miminek. A trochu si hraju s myšlenkou, zda ještě nějaké nezkusit. :-)

Jak se skupina, v které Pipin žil, postupně vyvíjela, tak se mladí kluci rozhodli svrhnout alfu Hachira, Pipinova drobného syna. Ten již také trochu starší, musel ustoupit, protože už na kluky neměl. Jenže Hachiro nesl porážku opravdu špatně a svůj vztek si vybil právě na Pipinovi, který se mu už nezvládl pořádně ubránit. Pipina jsem našla opravdu silně pokousaného hlavně na hlavě a po pravdě jsem myslela, že nemá šanci to přežít. Byl to hrozný pohled. :-( Ale pomáhala jsem, snažili jsme se a k mému velkému překvapení to Pipin rozdýchal a postupně nabíral na síle. Naopak Hachiro svou porážku psychicky neustál a za pár dní umřel. Pipina jsem radši dala do druhé, stabilnější skupiny, kde se ho všichni ujmuli a pomáhali se o něj starat. Už jsem to několikrát zažila, ale na to, že byl ve skupině nováček mne to opravdu dojalo. Nejen díky nim stále Pipin žil a užíval si stáří. Už se však nikdy nezotavil úplně a byl takový slaboučký, až nakonec neskutečné 3 měsíce po útoku v poklidu ulehl a už se neprobudil. Pipin byl úžasný kluk, velký srdcař a jsem moc ráda, že jeho krev nadál koluje v mých liniích. <3

 

Odchovy: vrh H2 (8), vrh CH2 (8), vrh J2 (8)