Jdi na obsah Jdi na menu

Pippi of X-rats

(♥ 29. 9. 2021 - † 10. 7. 2023)

pippi-04mes-01p.jpg

Short hair, lilac fawn

(A- bb C- dd Dg- P- Uu Sa- Wa-)

 

Test na cukrovku: negativní (23. 1. 22, 17. 4. 22)

 

otec: Gringo of X-rats (CZ) - short hair, agouti, umbrous

matka: Di Angolo's Ahava (NL) - short hair, opal

 

Po Ahavě jsem si vždy plánovala nechat holčičku, jelikož bych tuto linii ráda držela po samičí straně. Maminka Ahavy byla totiž velmi výjimečná samice, extra maminka. Ahava je též výbornou maminkou a já doufám, že i její nástupkyně bude dělat čest své linii. Kromě toho, že je opravdu velmi vydařená vzhledem, tak je i povahově velké zlatíčko. Zatím se tváří mazlivě, neváhá přiběhnout k ruce, chová se v ní přátelsky a s ostatními křečíky je též bez problémů. Je to však ještě prcek (i když váhou pěkně velký), tak si musíme ještě chvíli počkat, jak se povaha skutečně projeví v průběhu času.

Z Pippi velmi rychle vyrostla krásná a velmi velká slečna. Svou velikost si začala brzy uvědomovat a trochu kopírovala i dominantnější chování své mamky. Když jí ale bylo vysvětleno, že takto ne, tak se poměrně rychle srovnala. Je kontaktní, slyší na své jméno a já jsem zvědavá, jaká bude maminka. :-)

Pippi odchovala svůj první vrh naprosto úžasně. Opět se projevily velmi dobré geny v tomto ohledu. Mimča měla nejvyšší váhy nejen proto že byla pouze dvě. Totální obři, miláčci a jsem ráda, že se podařilo. Po návratu mezi holčičí gang se Pippi okamžitě ujala alfa pozice. Mateřství jí dodalo poslední špetky sebedůvěry. Tak uvidíme, jak moc se to rozjede.

Pippi má zase druhý vrh a nutno říci, že i tento velmi početný vrh zvládla na jedničku. Sice byla trochu mírnější, únava jí trochu dohnala, ale jen co se otřepala, už zase naháněla holky, aby jí všechny vzorně poslouchaly. Je teda pravda, že to často zbytečně přehání a docela mi tím pije krev. Díky tomu se i trochu zhoršil náš vzájemný vztah. Jsme holt na kordy nyní. Tak snad se brzy trochu zklidní, jinak přijdu o své nervy.

Pippi byla celý život protivná alfa, která neustále něco komentovala pískáním a rubala skoro každého až do svého posledního dne. Přestože na ní bylo už pár měsíců velmi patrné staří a oslepla na levé oko, tak jí to nikterak nezbrzdilo a pořád jí poslouchaly všechny samice. No, byla to zkrátka rozená generálka. Užily jsme si dost a je pravda, že nejsem zvyklá, že by nyní ve skříni bylo ticho a klid. Takže ačkoli mi k srdci tolik nepřirostla, je znát, že tu není a najednou to tak nějak chybí. Věřím, že už někoho péruje za duhovým mostem a je spokojená. Potvora jedna moje. :-)

Odchovy: vrh V2 (2), vrh B3 (8)