Jdi na obsah Jdi na menu

***

Pogo Senega

(♥ 25. 1. 2018 - † 26. 10. 2020)

pogo-32mes-03p.jpg

Short hair, Sg, opal

(Aa Bb Cc dd Pp DgDg Sasa Wawa)

 

Test na cukrovku: negativní (7. 4. 2018, 5. 7. 2019)

 

otec: doplním - wavy satin, blue

matka: doplním - short hair, RE argente

 

Pogo přijel jako velmi klidný, nekonfliktní a trochu bojácný kluk. Do ruky si však vleze sám a nechá se v klidu pomazlit. Hned jsem ho dala k Woodymu a kluci se na pohodu sžili. Když k nim později přibyl třetí Olda, tak Pogo byl takový pomocný most mezi Woodym a Oldou, ale nakonec pro klid všech v ubikaci jsem Woodyho oddělila a Pogo tak žije jen s Oldou.

Z Poga roste čím dál krásnější kluk. Má krásnou, sytou barvu a pěknou stavbu těla. Je to moc hodný pohodář, velký mazel, kterému bojácnost velmi rychle zmizela. Jsem moc ráda, že je u nás v partě.

Pogo od krytí vrhu D žije sám, ale myslím, že ho později zkusím začlenit do mé klučičí party. Pogo je můj miláček. Slyší na své jméno. Na zavolání velmi rád přiběhne a jde se mazlit. Je to asi s Míšou můj nejkontaktnější klouček. Je také velmi klidný a opravdový gentleman při seznamování s holkama. Navíc je krásně velký, se sytou barvou a dává moc hezká mláďátka. Co víc si přát. Brzy po něm doma zůstane už druhý potomek. :-)

Pogoušek nakonec žije sám. Už se ho do klučičí party nepodařilo přidat, ale myslím, že kdybych tehdy měla kluky, kteří by se snesli, bez problémů by v klučičí skupince žil. Povahově je to miláček jak k lidem, tak ke křeččím slečnám. Vždy velmi jemný a trpělivý. Rád o holčičky pečuje. Slyší na své jméno, rád hned běží k ruce, do které si mnohdy vleze i sám. Barvička mu stářím zezrzla, ale jinak na něm stáří není vůbec znatelné. A to už mu je 2,5 roku. Opravdu neskutečný křečulda!

Pogo byl v natolik výborné kondici, že jsem se pokusila s ním ještě krýt, jestli by se nestal zázrak, protože takové geny bych moc ráda v mém chovu udržela a rozšířila. Celý život naprosto zdravý, krásně stavěný křečulda, který mi dal opravdu krásné potomky a k tomu neskutečně milý na všechny. Bohužel se zázrak nestal ačkoli Pogo rozhodně nedal svůj věk znát a samici skoro uhnal. :-D Neskutečné. Bohužel už ale píďálky nebyly funkční, takže mláďátka nebyla... nedlouho po tomto počinu Pogoušek naprosto spokojený umřel v klidu a bez zdravotních neduhů ve 2 letech a 9 měsících. Co víc si přát? I tak mi tu ale moc chybí... bez něj je tu nějak prázdno.

 

Odchovy: vrh D (8), vrh L (5)